Gemeente Zwolle

Jongerenwerk: flexibel, betrokken en aanpak overlast

De visie op het Jongerenwerk is vandaag door het college van B&W vastgesteld. Deze visienotitie is een uitwerking van het beleidsplan over jongeren: 'Jong in Zwolle, vet mazzel'. Kern van de visie is dat het jongerenwerk in Zwolle flexibel wordt ingezet. Ook wordt van de jongeren een actieve houding verwacht.

Een ander onderdeel van deze uitwerking van het jeugdbeleid is de aanpak van overlast van rondhangende jongeren. Voor deze aanpak is een heldere handleiding gemaakt over de rolverdeling tussen politie, jongerenwerk en de gemeente.

Jong
Het doel van het jongerenwerk is een bijdrage te leveren aan het groeiproces van jongeren naar volwassenheid en ze te ondersteunen zodat hun positie binnen de samenleving direct of op termijn verbetert. Daarbij gaat het om organiseren van activiteiten, actieve probleemaanpak samen met jeugdhulpverleners en Bureau Jeugdzorg en de aanpak van overlast door rondhangende jongeren. De leeftijdscategorie waarop het jongerenwerk zich richt is 12 tot 18 jaar jong met een uitloop naar 23 jaar.