Gemeente Den Haag

oktober (2005)
Kamperfoeliestraat krijgt vrijliggende fietspaden (18 oktober)

In de Kamperfoeliestraat tussen de Mient en de Loosduinseweg komen vrijliggende fietspaden. Het plan (voorlopig ontwerp) hiervoor is door het college van Burgemeester en Wethouders vrijgegeven voor inspraak. De Kamperfoeliestraat wordt hiermee als fietsroute comfortabeler en veiliger.

De Kamperfoeliestraat is een veel gebruikte fietsroute en maakt onderdeel uit van het hoofdroutenetwerk. De nieuwe fietspaden sluiten aan op de al eerdere aangelegde fietstroken tussen het Kamperfoelieplein en de Mient.
Naast de vrijliggende fietspaden wordt voor de fietsers ook het kruispunt Mient-Kamperfoeliestraat aangepast. De fietsers krijgen daar een kortere oversteek waardoor de veiligheid wordt vergroot. Om dit mogelijk te maken, verdwijnt er in de Kamperfoeliestraat één opstelvak voor auto's, dit levert voor de verkeersafwikkeling geen problemen op. De Lavendelstraat, Indigostraat en Mient (bij het plantsoen) krijgen een inritconstructie zodat fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Wethouder Bruins verwacht dat al in het derde kwartaal van 2006 begonnen kan worden met de uitvoering. De beeldbepalende rij bomen aan de zijde van de begraafplaats blijft staan: "Aan de zijde van de woningen komt een nieuwe rij bomen en vijf extra parkeerplaatsen. De wens vanuit de buurt voor meer parkeerplaatsen wordt hiermee gerealiseerd."

De Kamperfoeliestraat is één van de dertig projecten uit het Haags fietsprogramma. Eind 2006 moet dat programma leiden tot circa vijftien kilometer nieuwe fietspaden en -stroken. Met het fietsprogramma is een investering gemoeid van tien miljoen euro.

Inspraak
Bewoners en andere belanghebbenden kunnen reageren op het plan. De inspraaktermijn loopt van woensdag 26 oktober tot en met woensdag 23 november 2005. Het voorlopig ontwerp ligt gedurende de inspraaktermijn ter inzage bij het stadsdeelkantoor Segbroek (Fahrenheitstraat 190) en het Gemeentelijk Contactcentrum in het stadhuis (Spui 70). Op dinsdag 1 november wordt in het wijkcentrum De Lijsterbes, Lijsterbesstraat 61 een inloopbijeenkomst gehouden. Van 19.00 uur tot 21.00 uur kunnen daar de bezoekers vragen stellen aan de verkeersdeskundigen van de gemeente.