Gemeente Den Haag

oktober (2005)
Takkenroute: proef met inzameling grof tuinafval

De gemeente Den Haag zamelt vanaf dit najaar op proef, gratis grof tuinafval in. In het voor- en in het najaar wordt gedurende maximaal drie weken per periode het grof tuinafval als 'groen afval' aan huis ingezameld. Het ingezamelde groen wordt voornamelijk verwerkt tot compost. Afhankelijk van de resultaten wordt bekeken of de Takkenroute in de huidige vorm kan worden voortgezet.

Dit najaar wordt het grof tuinafval -na telefonische afspraak- gratis opgehaald van 17 oktober tot en met 28 oktober. Afhankelijk van het aantal afspraken, is een uitloop mogelijk naar 4 november. In het voorjaar van 2006 begint de periode rond de voorjaarsvakantie. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd via advertenties en de website van de gemeente Den Haag www.denhaag.nl/takkenroute.

Gratis inzameling
Om de Hagenaars te helpen bij het zomer- en winterklaar maken van hun tuin, wordt - na afspraak - gratis grof tuinafval ingezameld. Aan de gratis inzameling van grof tuinafval zijn regels verbonden. Zo worden bomen, struiken en takken meegenomen, die zijn ingekort tot 1,20 meter. Daarnaast mag de doorsnede van zowel bomen als takken maximaal 20 centimeter zijn. Potplanten, aarde, zand, tegels, schuttingen e.d. worden niet meegenomen.

Inzameling op afspraak
Hagenaars die grof tuinafval willen laten ophalen kunnen bellen met de Grofvuiltelefoon op telefoonnummer 3660808.

Aandacht voor afvalscheiding
De inzameling van grof tuinafval past in het voornemen van de gemeente om meer aandacht te schenken aan afvalscheiding.