Gemeente Zwolle

Ontwerpbestemmingsplan Stadshagen II vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan Stadshagen II vastgesteld. De vestiging van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten wordt hierdoor voortgezet. In het plan zijn een aantal aanpassingen opgenomen die onder meer voortvloeien uit de inspraakronde op het voorontwerp, die in juli 2004 gehouden is.

Voortgang procedure
Na de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan Stadshagen II is uitgebreid gesproken met particulieren over aankoop van percelen en de marktpartijen die grondposities in het gebied hebben. De uitkomsten hiervan kunnen in deze fase van de bestemmingsplanprocedure op enkele onderdelen nog verwerkt worden in het plan. Deze gesprekken zijn op dit moment echter nog niet afgerond. Maar om het gevestigde voorkeursrecht van de gemeente te kunnen continueren is het noodzakelijk om nu het ontwerpbestemmingsplan nu verder in procedure te brengen. Vanaf 31 oktober tot 12 december 2005 ligt het plan ter inzage in de informatiecentra van de gemeente. Zienswijzen kunnen in die periode ingediend worden bij de gemeenteraad. In deze fase is er geen wettelijke verplichting om een inspraakbijeenkomst te houden. De gemeente zal wel een inloopbijeenkomst organiseren, waarbij belangstellenden kennis kunnen nemen van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast kan men dan de inmiddels uitgewerkte plannen van de verkeersstructuur bekijken. Datum en locatie zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de Peperbus.

Aanpassingen
Op 16 november 2004 heeft het college ingestemd met de beantwoording van de reacties uit de inspraak. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende aanpassingen opgenomen. Dit zijn onder meer:
De noordschil Westenholte, dit is het gebied tussen de Voorsterweg en de Hasselterweg, is verder uitgewerkt in het plan. Dit is nu mogelijk omdat de ligging van de kruising en de fietsbrug nu bekend zijn, hiervoor wordt de bestemming 'verkeersdoeleinden' aangegeven. Het omliggende gebied heeft nu de bestemming '(uit te werken) gemengde doeleinden' gekregen.
De mogelijkheid te bieden ruimtelijke bebouwingsaccenten in de nabijheid van de eventuele voorstadhalte in de Tippe te kunnen realiseren.
De 1e fase van het sportpark is uitgewerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Vervolg
Na de terinzagelegging zal de gemeenteraad voor maart 2006 een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en de vaststelling van het bestemmingsplan.