Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 19-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Brand in horecagelegenheid

UTRECHT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 oktober ontstond een brand in een horecagelegenheid aan de Weg naar Rhijnauwen.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Waterlinieweg toen zij omstreeks 02.30 uur een sterke brandlucht roken. Na een kort onderzoek in de omgeving zagen zij bij een horecagelegenheid aan de Weg naar Rhijnauwen het rietendak in de brand staan. Nog voor dat zij alarm konden slaan sloeg de brand al over naar een tweede rietendak. De brandweer rukte groot uit en kon uiteindelijk met negen eenheden de brand onder controle krijgen. De politie zal in de loop van woensdag 19 oktober een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Tijdens de brand heeft de politie een 37-jarige man uit Woudenberg aangehouden. De man wilde niet bij de afzetting wachten en reed door de afzetting heen. Agenten hielden de Woudenberger aan. Omdat de man met de auto was en sterk naar alcohol rook moest hij op het bureau een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 685 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld vond in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 oktober een aanrijding tussen een stadsbus en een fietsster plaats. Hierbij raakte de fietsster ernstig gewond.

Omstreeks 00.10 uur reed een 19-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets over de Catharijnesingel over het fietspad bij het Smakkelaarsveld in de richting van de Daalsetunnel. Op het moment dat zij wilde oversteken kwam zij in botsing met een stadsbus. Hierdoor raakte de vrouw ernstig gewond en werd zij overgebracht naar het UMC Utrecht. Op het moment is over haar toestand niet meer bekend. De regionale verkeersdienst is een onderzoek gestart naar de aanleiding van de aanrijding.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Een 35-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 17.45 uur door personeel van de winkel tegengehouden toen bij het verlaten van de winkel de alarmpoortjes afgingen. De politie kwam ter plaatse en nam de man mee naar het bureau. Uiteindelijk bleek de Utrechter niets uit de winkel waar hij werd aangehouden gestolen te hebben, maar uit een andere winkel in de buurt. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Straatroof

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 65-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.00 uur op haar fiets over de Vleutenseweg in de richting van het Westplein. Ter hoogte van de fietserstunnel kwam er plotseling een jongen naar de vrouw toelopen en griste haar tas uit de fietsmand.

De vrouw kon door de snelheid waarmee de beroving gebeurde geen compleet signalement geven. Het betreft een getinte jongen van ongeveer 12 jaar oud. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.