Politie Hollands Midden

Datum: 19 oktober 2005

Hillegom Mishandeling De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. Op dinsdag 18 oktober deed een 24-jarige man uit Hillegom aangifte van mishandeling. Hij was eerder die dag door twee mannen bedreigd en hij had een kopstoot gekregen. De politie stelde een onderzoek in en kwam uit bij de twee aangehouden mannen, een 36-jarige Leidenaar en een 59-jarige Hillegommer. De twee mannen zijn verhoord en verklaren niets met de mishandeling te maken te hebben. Inmiddels zijn de mannen in vrijheid gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Voorhout Aanrijding De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de 's Gravendamseweg. Op dinsdag 18 oktober, omstreeks 16.45 uur, reed een 68-jarige automobilist uit Voorhout op de 's Gravendamseweg in de richting van Voorhout. Zij wilde ter hoogte van de Bergamolaan afslaan. Hierbij moest zij het fietspad kruisen. Zij verleende hierbij vermoedelijk geen voorrang aan een 55-jarige bromfietser uit Sassenheim die op het fietspad reed. De man kwam ten val en is met verwondingen aan zijn rug en hoofd overgebracht naar het LUMC. De verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Leiden Aanhoudingen na woninginbraak Agenten kregen op woensdag 19 oktober, omstreeks 04.50 uur, de opdracht van de meldkamer om naar de Noachstraat te gaan. Daar zouden een groep jongens zich verdacht ophouden bij woningen. Ter plaatse zagen agenten een groep jongeren in een auto springen. Zijn wilden wegrijden, maar dit lukte niet. Vervolgens zijn zij uit de auto gesprongen en zijn zij weggerend. Agenten zetten de achtervolging in en riepen om assistentie. Met diverse eenheden en een politiehond met hondenbegeleider is er vervolgens een zoekslag in de omgeving gemaakt. Twee jongens werden aangehouden, een 16-jarige Leidenaar en een 18-jarige jongen uit Zoeterwoude. De twee zijn aangehouden, nadat bleek dat zij in een woning aan de Noachstraat hadden ingebroken. Zij hadden hierbij autosleutels buitgemaakt en hadden geprobeerd de auto te stelen. De politie zet het onderzoek naar de overige verdachten voort.

Leiden Politie onderzoekt poging beroving De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot beroving op de Gooimeerlaan. Op dinsdag 18 oktober, omstreeks 18.50 uur, reed een 51-jarige vrouw op haar fiets in de richting van Warmond. Op een gegeven moment haalde twee jongens op een scooter de vrouw in en wilde haar schoudertas afpakken. Doordat de schoudertas vastgeknoopt zat, lukte dit niet, de jongens reden vervolgens verder. Een getuige die van de andere kant op de fiets aan kwam rijden zag de beroving en lichtte de politie in. Agenten hebben een zoekslag in de omgeving gemaakt maar hebben de jongens niet meer aangetroffen.

Leiden Aanhouding voor openbare dronkenschap

Een 38-jarige man uit Ciezkowice (Polen), is op dinsdag 18 oktober rond 20.30 uur op de Korte Mare door de politie opgepakt voor openbare dronkenschap. De man kon niet meer op z'n benen staan en lag dan ook languit op straat. Om aan deze overlast een einde te maken nam de politie de man mee. In de loop van de nacht is hij enigszins nuchter en met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Aanhoudingen na gestolen bromfiets

De politie heeft na een melding van een getuige twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets op de Paramaribostraat. De mannen, een 42-jarige Leidenaar en een 49-jarige Katwijker, hielden zich al anderhalf uur op in de omgeving. De melder vond dit verdacht en belde de politie. Agenten zagen de mannen op de Corantijnstraat lopen met een bromfiets. De verdachten, beiden bekenden van de politie, werden hierop gecontroleerd. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn, waarna de verdachten werden aangehouden.

Leiden Man slaat deuk in auto na bijna aanrijding

De politie heeft dinsdag 18 oktober een 56-jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een deuk in de auto van een vrouw had geslagen. De 49-jarige automobiliste uit zijn woonplaats reed over de Ketelmeerlaan en zag de overstekende man bij het zebrapad over het hoofd. Hierdoor ontstond er bijna een aanrijding waarna de man met zijn boodschappentas een deuk in de auto sloeg. De vrouw stapte uit en sprak de man aan over de deuk en over schadevergoeding. De man wilde hier niets van weten en schold de vrouw uit waarna hij doorliep naar zijn woning. Ook reageerde de man niet op het voorstel van de vrouw om te bemiddelen. De gewaarschuwde politie heeft de man voor de keuze gesteld om alsnog de bemiddeling aan te gaan of aangehouden te worden. De man koos het laatste waarna hij werd aangehouden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Eigenaar brengt bromfietsdief aan het bureau

Op dinsdag 18 oktober, rond 17.30 uur, kwamen twee jongens uit Alphen aan den Rijn het politiebureau binnen. De 18-jarige vertelde de agenten dat hij de dief van zijn bromfiets bij zich had. Deze 13-jarige jongen had in de nacht van 13 op 14 oktober de bromfiets uit de schuur van een woning aan de Weegbreestraat gestolen. Toen dit door de eigenaar ontdekt werd stelde hij zelf een onderzoek in en kwam bij de jongen uit. Vervolgens werd de gang naar het politiebureau gemaakt. De politie hield de verdachte aan en sloot hem in. De politie is nog op zoek naar de bromfiets en stelt ook een onderzoek in naar meerdere fietsdiefstallen die de verdachte naar zijn zeggen het afgelopen jaar met name in Nieuwkoop pleegde. Hij koos daarbij met name fietsen uit die niet op slot stonden.

Leiderdorp Aanhouding voor openbare dronkenschap

Een 43-jarige man uit Leiderdorp is op dinsdag 18 oktober rond 15.00 uur in een supermarkt aan de Laan van Ouderzorg door de politie opgepakt voor openbare dronkenschap. De man was bij de kassa in elkaar gezakt. De politie nam de man dronken man mee naar het bureau. In de loop van de avond is hij enigszins nuchter en met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Koudekerk a/d Rijn Automobilist verlaat plaats ongeval

De politie hield op woensdag 19 oktober rond 02.00 uur in een café aan de Dorpsstraat twee mannen uit Koudekerk aan den Rijn aan. Eén van de mannen moest de bestuurder zijn geweest van een auto die kort daarvoor tegen een boom langs de Hoogewaard was gereden. Er ontstond schade aan de auto en de boom. Getuigen zagen vervolgens dat de bestuurder uit stapte en de auto naar een parkeerplaats duwde. De politie werd gewaarschuwd en trof de 25-jarige eigenaar van de auto in het café aan. Hij werd als verdachte aangehouden. Hij ontkende gereden te hebben. Een 17-jarige kennis van hem meldde zich als bestuurder en werd dan ook aangehouden. De politie stelde drankgebruik bij hem vast en nam een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 555 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs, het verlaten van plaats ongeval en het rijden onder invloed. Beiden mannen zijn in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld.

Zoeterwoude Hennepkwekerij in schuur

De politie heeft dinsdag 18 oktober een hennepkwekerij in een schuur aan de 5 Meilaan aangetroffen en ontmanteld. De politie had een melding gekregen via Meld Misdaad Anoniem. In de schuur werd een kwekerij met negenentwintig planten aangetroffen. De apparatuur en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft een 49-jarige vrouw en 53-jarige man aangehouden.

Moordrecht Politie pakt jongen op

De politie hield op dinsdag 18 oktober, rond 22.00 uur, op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Zuidplaspolderweg een 17-jarige jongen uit Moordrecht aan. De jongen kon geen reden voor zijn aanwezigheid daar aangeven. Het vermoeden bestaat dat hij op het dievenpad was maar daarin niet slaagde omdat een getuige alarm sloeg en de politie snel ter plaatse was. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Haastrecht/ Krimpen ad Lek Snelheidscontroles Agenten hebben op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 oktober in de regio snelheidscontroles gehouden. Op de Ooster Lekdijk in Krimpen aan de Lek hebben zij 244 passanten gecontroleerd. Hiervan reden 30 automobilisten te hard, zij ontvangen eerdaags een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 75 km/h, waar de limiet 50 km/h is. In Haastrecht heeft men op de Provincialeweg West gecontroleerd. Van de 2394 passanten reden 447 automobilisten te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 89 km/h, waar 50 km/h de limiet is. Ook op de Provincialeweg Oost werd gecontroleerd. Hier is de maximaal toegestane snelheid 80 km/h. Van de 880 passanten, krijgen 20 bestuurders een schikkingsvoorstel van het CJIB opgestuurd.

Bergambacht Rijbewijs ingevorderd Agenten hebben op maandag 17 oktober, in de avond, een 30-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij op de Provincialeweg door rood was gereden. De achtervolging werd in gezet, waarbij ook de snelheid van de automobilist werd gemeten. De snelheid (na correctie) bedroeg 132 km/h, waar 80 km/h is toegestaan. De Rotterdammer heeft een boete opgelegd gekregen voor het rijden door roodlicht en zijn rijbewijs is ingevorderd wegens het overschrijden van de snelheidslimiet met meer dan 50km/h.

Waddinxveen Verdachte diefstal pinpas geeft zich bij bureau aan

Een 25-jarige man uit Waddinxveen kwam zich donderdagmiddag 18 oktober bij het politiebureau aangeven voor de diefstal van een pinpas van een 82-jarige man uit Waddinxveen. De politie was al sinds 23 september toen de bejaarde man aangifte deed naar hem op zoek. De diefstal vond plaats op 3 september jl. De bejaarde had de man een paar dagen daarvoor aan geld geholpen voor vervoer naar huis. Dit gebeurde in Alphen aan den Rijn waar de treinen op dat moment niet reden. Op 3 september belde de man aan bij de woning van de bejaarde. Hij liet hem binnen omdat hij er van uit ging dat hij het geleende geld kwam terugbrengen. Na enige tijd vertrok de man weer. De bejaarde miste toen zijn pinpas en ontdekte later dat er een bedrag van zijn rekening was afgeschreven. Daarop deed hij aangifte. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag met het onderzoek verder.

Waddinxveen Inbraak in woning Op dinsdag 18 oktober, tussen 18.45 en 22.00 uur, is er in een woning aan de Tesselschadelaan ingebroken. Daders hebben de voordeur ontwricht en vervolgens de woning doorzocht. Zij hebben onder andere uit de woning sieraden en een laptop gestolen. Agenten hebben een buurtonderzoek gedaan, maar dat heeft niets opgeleverd. Ook de technische recherche is ingezet voor een sporenonderzoek

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --