Gemeente Nuth


19-10-2005

Expositie Jelmo Piovesana in gemeentehuis Nuth

Van 4 tot 28 oktober 2005 exposeert Jelmo Piovesana in de ontvangsthal van het gemeentehuis te Nuth. De expositie is tijdens openingsuren van het gemeentehuis te bezichtigen.

Jelmo Piovesana
De schilderijen van Jelmo Piovesana zijn abstract figuratief te noemen. Jelmo Piovesana licht dit als volgt toe: In mijn werken wisselt de relatie tussen klank en kleur, dat komt mede doordat de emotie en het spontane kans krijgen zich te vertonen in wat je een spel van innerlijke klanken zou mogen noemen. De nieuwe overzichtelijkheid maakt ons soms verdrietig, boos, agressief en hulpeloos. Als een schilderij door een proces van toeval en nadenken tot stand is gekomen en een zelfstandig leven is gaan leiden, krijgt het een naam of niet. Streven naar een beeld dat boeit en vragen stelt. Een schilderij dat niets meer dan schilderij wil zijn. Kunst is illusie.

Succesvolle expositie
Graag nodigt Jelmo Piovesana u uit voor een bezoek aan de expositie, die ook een aantal abstract-figuratieve sculpturen uit steatiet en serpetijn in de ontvangsthal laat zien. De expositie duurt nog tot 28 oktober 2005. Openingstijden van het gemeentehuis te Nuth vindt u op onze website www.nuth.nl en in onze gemeentegids.