Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - fietser geschept en gewond

Publicatiedatum: 19-10-2005 10:39:45

Een 44-jarige fietser uit Arnhem is dinsdagochtend op de kruising van de Lange Wal met het Gildemeestersplein gewond geraakt nadat hij geschept was door een auto. Het slachtoffer reed omstreeks tien uur over de Lange Wal in de richting van de kruising met het Gildemeestersplein. Daar reed op dat moment een auto, bestuurd door een 20-jarige Edenaar. Die zou de fietser over het hoofd hebben gezien en geen voorrang hebben verleend toen hij de kruising op reed. De Arnhemmer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Drankgebruik bij de betrokkenen werd door de politie uitgesloten. Tegen de Edenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Doetinchemmer gewond bij bedrijfsongeval
Publicatiedatum: 19-10-2005 10:39:12

Een 47-jarige man uit Doetinchem is dinsdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doesburg. De man was rond half twaalf bezig in het bedrijf waar hij werkte met het verwisselen van een zuurstoffles. Daarbij zou een koppeling en een leiding gesprongen zijn waarbij een steekvlam ontstond. Het slachtoffer liep daarbij brandwonden op. De gewonde Doetinchemmer is overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld die een nader onderzoek zal instellen naar de toedracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - overlast, vernieling en hennepkwekerij:man opgepakt
Publicatiedatum: 19-10-2005 10:38:30

De Arnhemse politie heeft dinsdag avond in een woning in het centrum van de stad een 23-jarige man aangehouden wegens onder meer vernieling. Omwonenden waarschuwden omstreeks half tien de politie nadat er overlast zou worden veroorzaakt vanuit de woning van de Arnhemmer. Ook zouden er goederen naar buiten worden gegooid. Toen agenten een kijkje kwamen nemen zagen ze diverse goederen op straat liggen waaronder een computerkast en enkele planken. Een deel daarvan bleek terecht te zijn gekomen op het dak van een geparkeerde auto, waardoor schade was ontstaan. De bewoner van het pand bleek de 23-jarige Arnhemmer te zijn. Hij werd aangehouden. In de woning van de man werd ook nog een hennepkwekerij aangetroffen met ruim honderd planten. De kwekerij werd ontmanteld. De 23-jarige Arnhemmer is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 19-10-2005 10:37:33

Bij een roodlicht controle op de Hommelstraat in Arnhem zijn dinsdagmiddag 25 bekeuringen uitgedeeld. Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden controleerde daar tussen half drie en half zes.

Een 35-jarige automobilist uit Oosterbeek raakte dinsdag zijn rijbewijs nadat hij op de A12 bij Arnhem was betrapt op te hard rijden. Surveillerende agenten zagen de Oosterbeker rijden terwijl hij 181 km/u reed. Na correctie bleef een gereden snelheid van 175 km/u over. Op het bewuste traject mag maximaal 120 km/u gereden worden. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. De agenten maakte bij het constateren van de overtreding gebruik van een onopvallende videosurveillanceauto, waarmee overtreders direct met beelden van hun rijgedrag kunnen worden geconfronteerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - Duivenaar (18) gooit badschuim in fontein
Publicatiedatum: 19-10-2005 10:47:16

Een 18-jarige jongen uit Duiven wordt ervan verdacht dinsdagmiddag in de fontein op het Eilandplein in zijn woonplaats een fles badschuim te hebben gegooid. Omstreeks 14.00 uur werd de politie gewaarschuwd. Omstanders hadden de jongen iets in de fontein zien gooien waarna het water begon te schuimen. Daarna zou de jongen op zijn bromfiets zijn weggereden. Door de getuigen werd zijn kenteken genoteerd. Agenten gingen vervolgens op zoek en troffen later die dag de Duivenaar thuis aan. De jongen bekende badschuim in de fontein te hebben gegooid. De gemeente werd in kennis gesteld. De Duivenaar kan op een schadeclaim rekenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden