Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 19-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Insluiper aangehouden

IJSSELSTEIN - Op zaterdag 14 oktober omstreeks 17.00 uur is een 29-jarige inwoner van IJsselstein aangehouden op verdenking van insluiping.

De IJsselsteiner wordt ervan verdacht ingeslopen te hebben in een school aan de Televisiebaan op dinsdag 4 oktober jl. waarbij hij zich voordeed als schoonmaker Op zaterdag 14 oktober herkende personeel van de betreffende school de insluiper die zich ophield in de nabijheid van een winkelcentrum waarop de politie werd ingeschakeld.

Op aanwijzing van weer een andere getuige zag de politie de bewuste insluiper bij een tramhalte staan. Echter op het moment dat de politie hem wilde aanspreken, sprong hij van het perron en rende over de trambaan terug richting het winkelcentrum. Door verschillende eenheden werd een zoektocht gehouden. Zij kregen vanuit de lucht ondersteuning door de bemanning van een politiehelikopter. Die voerde een vlucht uit in het kader van de opsporing van milieudelicten in de omgeving van Oudewater, maar wijzigde hun koers om mee te helpen bij het zoeken naar de gevluchte insluiper. Een politieman te voet leende een fiets van een toevallige passante en zette eveneens de achtervolging in. Na een intensieve zoekslag in diverse tuinen in het Oranjekwartier, inmiddels was de zoekploeg aangegroeid met behulpzame inwoners, lukte het een inwoner van IJsselstein uiteindelijk om de insluiper vast te houden en over te dragen aan de politie. Uit onderzoek bleek het te gaan om de 29-jarige IJsselsteiner, een bekende van de politie en die te boek staat als veelpleger. De IJsselsteiner werd afgelopen maandag 17 oktober voorgeleid bij de officier van justitie en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag 19 oktober werd een verdachte van rijden onder invloed aangehouden. Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.10 uur op de Batauweg een 30-jarige automobilist uit Utrecht rijden. De agenten besloten de man te controleren en onderwierpen hem aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de Utrechter 345 ug/l in zijn lichaam had. Tevens bleek dat het rijbewijs al in december 2004 was ingevorderd in verband met herhaaldelijk rijden onder invloed. Proces-verbaal is op gemaakt.

Geslotenverklaring

NIEUWEGEIN - Dinsdagmorgen 18 oktober hield de politie een controle op de gesloten verklaring aan de Taludweg. In totaal negeerden 10 automobilisten het verbod om de weg in te rijden. Ze kregen een bekeuring.

Winkeldief

IJSSELSTEIN Dinsdagmiddag werd een verdachte van winkeldiefstal aangehouden.

Omstreeks 12.40 uur waarschuwde personeel van een winkel aan de Televisiebaan de politie, omdat een 48-jarige man uit Utrecht in discussie ging met een medewerkster over het ruilen van babyvoeding. Volgens de medewerkster had de winkel de betreffende goederen al lang niet meer in het assortiment. Op camerabeelden in de winkel was bovendien te zien dat de man zonder spullen de winkel was binnengelopen. Ook werd bij de verdachte een gloednieuwe leren jas aangetroffen. Hoe hij aan de spullen is gekomen is onduidelijk en wordt nog onderzocht.

De Utrechter is aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij als veelpleger te boek staat. Hij is in verzekering gesteld.