Gemeente Bernheze


Gemeentehuis bijna klaar..??

Deze vraag krijg ik als verantwoordelijk wethouder de laatste tijd regelmatig van mensen te horen. Jazeker, zeg ik dan. Inderdaad worden op dit moment de laatste werkzaamheden aan het gebouw afgerond. Buiten kunnen we zien dat het nieuwe, aangebouwde deel één mooi geheel vormt met de oude, bestaande bouw. Kleur en afwerking versterken dit totaalbeeld.

Ook met de stoep' aan de voorkant van het gebouw aan de Misse is een dezer dagen een begin gemaakt. Die stoep' is een vlak plateau met tweetal, op gelijk niveau gelegen toegangen: één naar het gemeentehuis en één naar Cultureel Centrum de Pas. Op dat plateau komt ook het nieuwe kunstwerk van Karin Colen. Voor de rest van De Misse wil het college, zoals ook voor het parkeren op De Misse, verbeteringen.

Transparantie
Binnen vinden veel veranderingen aan het verbouwde gemeentehuis plaats. Ook daar is sprake van een nieuw totaalbeeld dat transparantie en helderheid als kwalificatie heeft. Een kwalificatie die ook hoort bij de toekomstige dienstverlening aan de gemeenschap van Bernheze. Kom straks maar eens kijken als het helemaal klaar is, zeg ik nu al vaak. Want vanzelfsprekend bent u welkom straks. Natuurlijk als klant voor een vraag of dienst, maar ook om alvast eens rond te kijken. Momenteel vinden er voorbereidingen plaats voor diverse activiteiten rond de opening van het gemeentehuis, om het gebouw en de inrichting aan iedereen te laten zien. De komende periode zal nog op verschillende manieren informatie uitgaan over zaken, zoals wanneer precies voor wie, wat georganiseerd wordt. Helder is in ieder geval dat we nadrukkelijk bij de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis en de start van de nieuwe dienstverlening willen stilstaan. Ik wil nog niet alles verklappen, maar ik en velen hopelijk met mij, zullen blij zijn als we eind november onze intrek in het vernieuwde gemeentehuis kunnen nemen.

Wethouder Harrie Tuerlings