Gemeente Capelle a/d IJssel

Het Brede School Netwerk organiseerde diverse activiteiten.

Afsluiting Biebbende bij de Klim-Op in Middelwatering

Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van de Klimop

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

In het bijzijn van ouders en leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 sloten elf kinderen van de Klim-Op in Middelwatering op 5 oktober het project Biebbende af. Tijdens dit project stonden de boeken van schrijver Peter Vervloed centraal. Veel verhalen van deze schrijver gaan over Indonesië en de magische krachten van de Kris (een soort dolk). Tijdens de eindpresentatie vertelden de kinderen over de boeken die ze gelezen hadden, dansten de meisjes in zelfgemaakte Sarongs en werden Indische hapjes uitgedeeld. Natuurlijk was ook de schrijver zelf aanwezig, die de kinderen vermaakte met grappige verhalen en muziek. Het enthousiasme van de kinderen was groot. Dus op naar de volgende Biebbende!

Ouderkamer

Schrijfster Brigitte Minne signeert haar boeken

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

In de eerste week dat de ouderkamer in Oostgaarde open was, vonden twee bijeenkomsten plaats. Op dinsdag 3 oktober gingen de deuren van de ouderkamer open en was er een inloop met koffie en gebak. Op donderdagavond 6 oktober was er een themabijeenkomst over de kinderboekenweek. De bijeenkomst ging over het belang van lezen en was bedoeld voor ouders. Rond de vijfentwintig belangstellenden kwamen op dit thema af waarbij centraal stond. De schrijfster las voor uit eigen werk en vertelde grappige anekdotes over haar eigen leven en haar boeken. Na afloop konden boeken van de schrijfster worden gekocht en gesigneerd. Hiervoor was grote belangstelling. Al met al was deze eerste week een groot succes.

Moet je kijken

Interview met wethouder Wim de Bruin

Foto: gemeente Capelle aan de IJssel

Op de BSN-middag werd Wim de Bruin door het kinderpersbureau geïnterviewd.

Op 6 oktober opende Wim de Bruin de bijeenkomst, die bedoeld was voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in de Brede School Netwerken (BSN). Het thema van de bijeenkomst was: Moet je kijken. Kijken naar wat er vanaf januari 2004 bereikt is en vooruit blikken naar wat er allemaal op stapel staat. In de wijk Schollevaar-Oost zijn verreweg de meeste activiteiten, sinds de start 50, georganiseerd. Hierna volgen Oostgaarde met 23 en Middelwatering met 15 activiteiten. In totaal deden 5.098 kinderen in de 6 deelnemende wijken mee. De startfeesten, die speciaal voor BSN werden georganiseerd waren een groot succes. Natuurlijk mogen hoogtepunten als de kinderleesclub de Biebbende waar kinderen hun favoriete boek bespraken en de Sport- en Spelbus, een uitleensysteem voor kinderspelmaterialen, niet ontbreken. Halverwege de bijeenkomst konden de genodigden meedoen aan BSN-activiteiten. Men kon kiezen uit toneel, djembe en striptekenen. Aan het einde van de middag werd de website www.bredeschoolnetwerk.nl officieel in gebruik genomen.

Bovenstaande activiteiten zijn georganiseerd in het kader van het Brede School Netwerk. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties zoals scholen, bibliotheek, jongerenwerk, kunst - en cultuurorganisaties, sportverenigingen, zorginstellingen, et cetera. Het samenwerkingsverband werkt aan het verbeteren van ontwikkelingskansen van kinderen, het verbeteren van het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en opvang en de sociale cohesie en veiligheid in de wijk.