Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht 19-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding openlijke geweldpleging Soesterkwartier

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 18 oktober een 12-jarige en een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diverse zaken van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier. Beiden werden in de eigen woning aangehouden. De jongens worden verdacht van vernielingen aan/bij diverse woningen - waaronder het ingooien van ruiten - in met name de Rivierenbuurt in het Soesterkwartier in maart van 2005.

Na het afleggen van een verklaring werd de 12-jarige jongen heengezonden, maar moet zich beschikbaar houden voor nader verhoor. De 14-jarige jongen is in verzekering gesteld en zit op dit moment nog vast. De ouders van de jongens zijn geïnformeerd door de politie. Het onderzoek wordt voortgezet. Hierbij sluit de politie niet uit dat de twee jongens ook bij recentelijk vandalisme/vernieling in de Rivierenbuurt is betrokken.

Verkeerscontrole

LEUSDEN Op dinsdagmiddag is tussen 14.30 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg. Er werden 1174 voertuigen gecontroleerd, daarvan reden 4 automobilisten harder dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Onder invloed

AMERSFOORT Op woensdagochtend omstreeks 00.05 uur is een 32-jarige automobilist uit Hoogland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten zagen de automobilist slingerend rijden op de Rijksweg A28. Hij kreeg een stopteken en werd onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 440 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.