Ministerie van Defensie


---


---

Vlieger-infodagen bij de luchtmacht

18-10-2005 15:41:00

De Koninklijke Luchtmacht organiseert eind oktober vlieger-infodagen. Tijdens deze dagen kunnen schoolverlaters kennis maken met het beroep van jacht- of helikoptervlieger. Jaarlijks heeft de luchtmacht enkele tientallen nieuwe vliegers nodig.

De bijeenkomsten vinden plaats op de vliegbases Volkel (19 en 20 oktober) en Leeuwarden (26 en 27 oktober). Op Leeuwarden worden ook vliegdemonstraties met een F-16 en een PC-7 gegeven. Informatie over de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie) is te verkrijgen tijdens de KMA Oriëntatiedagen op 4 en 5 november.

Na de opleiding tot officier start de elementaire vliegopleiding met de Pilatus PC-7 op de vliegbasis Woensdrecht. Het vervolgtraject speelt zich af in de Verenigde Staten. De gehele opleiding duurt ruim drieëneenhalf jaar.

Schoolverlaters, met het juiste opleidingsniveau en vakkenpakket, die willen deelnemen aan deze dagen kunnen zich aanmelden via www.luchtmacht.nl of via 0800-0016. Voor de KMA Oriëntatiedagen is voor inschrijven via www.kma.nl verplicht.