Gemeente Assen


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911


Succesvolle open dag

Assen, 19 oktober 2005

Afgelopen zaterdag was de eerste open dag van de nieuwste Assense woonwijk Het Palet. Tijdens de druk bezochte dag liep de verkoop goed. Zo zijn inmiddels alle patiowoningen verkocht of in optie genomen. Ook is een groot aantal 2 onder 1 kappers en starterswoningen verkocht. De volgende woningen waren te bezichtigen:

Starterswoning Woningtype Azuur

Van deze starterswoningen worden er 16 gebouwd. De woningen combineren in dit gedeelte van Het Palet betaalbaarheid en een degelijke uitvoering met een verrassend ontwerp. Het ontwerp kenmerkt zich door een lage gootlijn en een lange dakkapel aan de voorzijde. Hier is zeker geen sprake van identieke rijtjeshuizen. De Kopwoningen verbijzonderen het ontwerp evenals het gewijzigde gevelbeeld van de hoekwoning. Hierdoor ontstaat een levendig karakter.

Patiowoningen Woningtype Kobalt

Het type 'Kobalt', is een grondgebonden, geschakelde woning met een eigentijds karakter. Elke woning heeft een ritmische gevelindeling met op belangrijke plaatsen bijzondere accenten waardoor een spannende gevel ontstaat. Voor de gevels worden duurzame materialen toegepast; kleurrijke bruin/paarse handvormsteen, diverse dakopbouwen die voor de accenten zorgen en erkers in een donkerblauwe plaat.

Mozaiekwoningen Woningtype Koraal

Deze 24 nog te bouwen 2 onder 1 kappers ademen de sfeer uit van de jaren '30. De per twee geschakelde woonhuizen hebben een zeer grote variatie in de verschijningsvorm per woonhuis. Hierdoor ontstaan er levendige straatbeelden en herkent iedere bewoner al gauw zijn woonhuis.

In het plan Het Palet worden diverse type woningen gerealiseerd. De hier genoemde typen zijn drie van de in de totaal negen typen.

Meer informatie is te vinden op: www.hetpaletassen.nl