Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-10-2005 - Persberichten District II

BETRAPT
SLIEDRECHT Een 34-jarige man uit Gorinchem is dinsdagavond 18 oktober betrapt op het stelen van een fiets bij het station in Sliedrecht. De politie was bezig met surveilleren en zag de man zoeken tussen de fietsen in het fietsenrek. Omdat de agenten het niet vertrouwden, besloten zij op afstand waar te nemen wat de man nou precies van plan was. Ze sloegen gade hoe de man een fietsslot stond te forceren en daarbij schichtig om zich heen keek. De man werd aangehouden op verdenking van poging diefstal van een fiets. De man verklaarde uit de trein gezet te zijn en wilde toch zien thuis te komen. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De rechtmatige eigenaar van de fiets zal worden getraceerd.

VERNIELING
GORINCHEM Een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is dinsdagavond 18 oktober aangehouden op verdenking van vernieling. De man had een discussie met zijn ex-vrouw in een woning aan de Herman Gorterstraat. Toen de vrouw de discussie beëindigde en de deur van de woonkamer dichtdeed, schopte de man een gat in de deur. De vrouw deed aangifte van vernieling. De man is na verhoor heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding.

SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 19 oktober een 34-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van vernieling. De man kwam bij zijn ex-vrouw aan de deur. Dit was bij een woning aan de Sperwerstraat. Toen zij de deur niet open wilde doen, trapte hij de onderruit van de deur kapot. De vrouw deed aangifte van vernieling. De man werd ingesloten.

VERDACHT
LEXMOND De politie heeft in de nacht van woensdag 19 oktober twee mannen van 24 en 45 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Dorpsstraat in Lexmond. De politie controleerde de 45-jarige bestuurder en de bijrijder. Beiden hadden een id-bewijs bij zich. Toen de politie het voertuig controleerde, vonden de agenten inbrekerswerktuig. De twee werden toen aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van de inbrekersgereedschappen. Beiden werden ingesloten en zullen nader worden gehoord.

VROUW ERNSTIG GEWOND
MEERKERK Een 45-jarige vrouw uit Meerkerk is dinsdagavond 18 oktober ernstig gewond geraakt toen zij op haar bromfiets tegen een gesloten slagboom reed op de Energieweg in Meerkerk. Dit was de slagboom bij de ambulancepost. Vermoedelijk droeg de vrouw haar valhelm met de kinband los. Door de botsing is de helm van haar hoofd afgegaan. Deze lag meters verderop op de plek van het ongeval. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Volgens getuigen reed de vrouw in volle vaart tegen de hefboom. De Regionale Verkeers Ondersteuning heeft onderzoek gedaan op de plaats incident. Het vermoeden bestaat dat de vrouw had gedronken ten tijde van het ongeval. Een bloedproef moet dit uitwijzen.