Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-10-2005 - Persberichten District I

ONZEDELIJK BETAST
DORDRECHT - Een 25-jarige vrouw uit Zevenbergen is onzedelijk betast door een nog onbekende negroïde man. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 18 oktober 2005 omstreeks 10.45 uur in een kledingzaak aan de Vest. De man was alleen in de winkel met twee verkoopsters. De man werd geholpen door de 25-jarige vrouw. Op het moment dat ze uit het zicht waren van de collega van de vrouw, werd zij door de man onzedelijk betast. De vrouw belde de politie en deed vervolgens aangifte. Een zoekactie in de omgeving had geen resultaat. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader.

BRAND IN BERGING
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op dinsdagmorgen 18 oktober 2005 omstreeks 11.30 uur brak brand uit in een berging van een woning aan de Aert van Nesstraat. De brandweer had de brand snel onder controle. De berging brandde geheel uit. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een reactie van een aantal chemische middelen die in de berging lagen. Het schadebedrag is onbekend. De stichting Salvage van de verzekeringsmaatschappijen verleende hulp aan de bewoners.

BROERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond twee broers van 26 en 28 jaar aangehouden in de binnenstad van Dordrecht. De 26-jarige werd op de Voorstraat aangehouden na het stelen van een blikje bier in een supermarkt aldaar. Toen de verdachte werd geboeid, wist hij zich uit de boeien te wringen en ging er rennend vandoor. Op de Vriesestraat werd de verdachte weer in de kraag gevat. Ondertussen zag de 28-jarige broer kans om in het politievoertuig dat op de Voorstraat stond, te komen. Een getuige nam dit waar. De 28-jarige bleek transportboeien te hebben weggenomen uit het voertuig. Bij het terugbrengen van de 26-jarige gevluchte winkeldief bij het voertuig, werden de agenten aangesproken door de getuige. Vervolgens werd de 26-jarige afgevoerd en een onderzoek ingesteld naar de 28-jarige broer, een bekende van de politie. Onder de Sint Jorisbrug werd hij slapend aangetroffen. De transportboeien werden eveneens aangetroffen in een tas bij hem. De broer werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 18 oktober een 20-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Dit gebeurde in een woning aan de Geerestein. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht. Het slachtoffer mist drie tanden en had een zere neus. De 19-jarige was die dinsdagavond op bezoek in de woning aan de Geerestein. Daar waren nog meer vrienden. De 20-jarige vond dat de 19-jarige tussen hem en zijn vriendin zat te stoken en deelde daarop een kopstoot en een vuistslag uit. Dit gebeurde op de openbare weg nabij de Geerestein. De politie sloot de verdachte in.

VRUCHTBARE VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 18 oktober een verkeerscontrole gehouden op de Rijksstraatweg, Karel Doormanweg en Jacob Marisstraat. Deze actie werd met name in de wijk Wielwijk/Krispijn gehouden naar aanleiding van diverse overlastmeldingen van hard rijdende bromfietsen. De controle was van 14.30 tot 23.00 uur en gericht op brom - en snorfietsen. Er werden tientallen overtredingen geconstateerd waarvoor een bekeuring werd uitgeschreven; 10 procesverbalen voor geen verlichting, 1 voor defect dimlicht, 1 maal voor rode verlichting achter voorruit, 1 onverzekerde snorfiets, 10 keer voor overschrijding van de maximale constructiesnelheid, 1 keer voor het voeren van mistverlichting, 3 keer voor doorrijden bij rood licht, 1 keer voor het niet dragen van de helm, 1 keer voor het niet hebben van een voorrem op een bromfiets, 2 keer voor het niet tonen van het bromfietscertificaat op eerste vordering en 1 keer voor het rijden zonder certificaat.
Op de controleplaats op de Rijksstraatweg werden verhoudingsgewijs de meeste overtredingen geconstateerd.