Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Hoeksche Waard

19-10-2005 - Persberichten District III

INBRAAK WONINGEN
NUMANSDORP- In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober 2005 is ingebroken in twee woningen. In een woning aan de Roerdompsingel kwam men binnen door een openstaand klapraampje. Dit raampje stond open om de woning te laten luchten na verfwerkzaamheden. Gestolen zijn een aanzienlijk geldbedrag, een mobiele telefoon, bankpassen en sieraden. In een woning aan het Merelerf kwam men binnen na het vernielen van het slot van de achterdeur. Hier zijn een klein geldbedrag en een mobiele telefoon gestolen. In beide gevallen werd de gehele woning doorzocht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BALLETJESPISTOOL IN BESLAGGENOMEN
S - GRAVENDEEL De politie heeft dinsdagmiddag 18 oktober een 17-jarige jongen uit s Gravendeel aangehouden op de Atalanta. De politie kreeg een melding van een alerte burger die had gezien dat jeugd met een luchtdrukpistool aan het schieten was op eenden. Agenten gingen ter plaatse en troffen een groep jongens aan met bromfietsen. Aan een van de jongens werd gevraagd de buddyseat van zijn scooter open te maken. Hij weigerde dit in eerste instantie maar deed het op vordering toch. Er bleek een balletjespistool in te zitten. Dit is een plastic pistool met de uitstraling van een echt vuurwapen. Ook zat er een bus bij met balletjes. Alles is in beslaggenomen. De jongen verklaarde in de lucht geschoten te hebben, niet op eenden. Ook een aantal vrienden zouden het wapen hebben uitgeprobeerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

SPIJT
OUD-BEIJERLAND Een 26-jarige man uit Oud-Beijerland is dinsdagavond 18 oktober aangehouden toen hij een gestolen fiets terug wilde brengen naar de rechtmatige eigenaar. De fietsendief had spijt. Hij liep omstreeks 23.00 uur van een horecagelegenheid in het centrum naar huis en kwam onderweg een jongen (15) met een fiets tegen. Dit was op de Oostdijk. Hij zei tegen de jongen dat hij de fiets wilde lenen en gaf hem daarbij zijn adres waar hij de fiets de volgende dag op kon halen. De jongen gaf direct zijn fiets af. Eenmaal thuis vonden de ouders van de 26-jarige dat hij het niet kon maken dat hij de fiets had gestolen. Daarop besloot hij de fiets terug te brengen. Inmiddels had de jongen waarvan de fiets was gestolen, de politie gebeld. Agenten werden vervolgens op de Oostdijk aangesproken door de verdachte die de agenten eerlijk vertelde de fiets gestolen te hebben en deze nu terug wilde brengen. Daarop werd hij aangehouden. De 26-jarige verklaarde de fiets meegenomen te hebben onder invloed van alcohol. De 15-jarige besloot geen aangifte te doen. De fietsendief is na verhoor heengezonden.