1e persbericht van woensdag 19 oktober 2005

Eindhoven 19-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongeren naar Halt na baldadigheid

Dinsdagavond zijn in Gestel zes jongeren aangehouden nadat zij betrokken waren bij het vernielen van een bank en het in brand steken van een afvalbak. De baldadigheden gebeurden in een park aan de Sterkenburg. De vijf jongens, 14 tot 19 jaar oud, uit Eindhoven en Diessen, gaan allemaal naar Halt voor een alternatieve straf.

Eindhoven: Fietsendief dreigt en pleegt verzet

Op het 18 Septemberplein is dinsdag om 22.45 uur een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man zou even daarvoor een fiets met fietstassen hebben gestolen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en bedreigde de politiemensen. Hij had een paspoort in zijn bezit dat niet van hem was. De fiets werd niet terug gevonden, de fietstassen wel. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Inbraak in woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de garage van een woning aan de Mr. T. J Verschuurstraat in Best. De dieven namen een nagenoeg nieuwe fiets mee die afgesloten in de garage stond.

Son: Vrouwen overvallen oudere vrouw

Twee onbekende vrouwen van ongeveer 20 jaar oud hebben dinsdagavond rond 20.00 uur een 77-jarige vrouw in haar woning aan de Ardennenlaan overvallen. Zij belden aan en drongen de woning binnen toen de vrouw de voordeur opende. De vrouwen, beiden met een bivakmuts op, bedreigden het slachtoffer met een mes en eisten geld. Ze gaf enkele tientjes maar moest daarna haar pinpas met code geven. Ze gaf de pas en een verkeerde pincode. Daarna verdwenen de twee overvallers.

Son: Inbraak in woning

Tussen zondagavond en dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Rooijseweg. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen een vaatwasmachine, een magnetron, tv, wasmachine, dvd-speler met boxen en een mountainbike.

Vessem: Mannen verdacht van diefstal trekkers met opleggers

Na een onderzoek door de Gezamenlijke Recherche Valkenswaard zijn in de afgelopen week drie mannen aangehouden. Twee van hen, een 30-jarige Eindhovenaar en een 43-jarige man uit Waalre, worden ervan verdacht dat ze in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september vanaf een bedrijfsterrein aan het Heike in Vessem drie trekkers en twee opleggers hebben gestolen. In de opleggers zat veel consumentenelektronica zoals flatscreen tvs, dvd-spelers, faxapparaten enz. De Eindhovenaar en de man uit Waalre zijn dinsdag aangehouden. Vorige week donderdag is een 20-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij was in het bezit van een flatscreen tv die mogelijk van de gestolen partij afkomstig is. Hij is gehoord terzake heling en in vrijheid gesteld. De trekkers zijn teruggevonden in Beringe (L), Best en Eersel. De trekker in Beringe was uitgebrand. De opleggers zijn leeg teruggevonden in Weert. De verdachten zijn ingesloten en worden gehoord. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Vessem: Tractor gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een agrarisch bedrijf aan Buikheide in Vessem een tractor gestolen. De tractor, een groene John Deere type 620, stond in een open schuur. De tractor was afgesloten.