BedrijfsautoRAI

Najaarsoffensief Nissan-bedrijfsautoâs

(10/19/2005)
Onder de naam âFully loadedâ zet Nissan een waar najaarsoffensief in voor de bedrijfsautoâs. Met aantrekkelijke optiepakketten voor de modellen Kubistar, Primastar en Interstar valt er voor de klant veel voordeel te behalen. Bovendien is de Interstar nu ook leverbaar met automatische transmissie, waarmee Nissan inspeelt op deze vraag vanuit de markt.
Met een bedrijfsautomarkt die weer aantrekt na de veranderde BPM-regelgeving, komt Nissan met een aantal geweldige aanbiedingen. De toch al goed uitgeruste modellen Kubistar, Primastar en Interstar gaan namelijk de deur uit met airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en elektrisch bedienbare en verwarmbare spiegels. Dat is wat Nissan bedoelt met âFully loadedâ. Een mooi pakket extraâs waarvoor de klant niets betaalt! Het voordeel voor de klant kan oplopen tot 1945,- euro excl. BTW. In plaats hiervan kan de klant overigens ook kiezen voor het allernieuwste, draagbare navigatiesysteem van VDO Dayton, de MS2000, of voor een contante korting.

Draagbaar navigatiesysteem
Volledig nieuw is het draagbare navigatiesysteem MS2000 van VDO Dayton, dat bestaat uit een 3,5-inch beeldscherm met touch-screenbediening, een geïntegreerde MP3-speler en tal van andere functies. Het is voorzien van alle wegenkaarten van de Benelux, de hoofdwegen van Europa en op een aparte dvd alle wegen van Europa. De spraakweergave is in het Nederlands en groot pluspunt is dat het systeem gemakkelijk is mee te nemen naar een ander voertuig.

Automatische versnellingsbak voor Interstar
Gemak dient de mens, dus introduceert Nissan een fraai staaltje techniek voor de Interstar met de 100 pk of 115 pk sterke 2.5 dCi-motor: deze motor is gecombineerd met een zesversnellingsbak met een geautomatiseerde koppeling. Een koppelingspedaal ontbreekt dus. De chauffeur kan ervoor kiezen om zelf de schakelmomenten te kiezen of om dit volledig aan de elektronica over te laten. In de automatische modus houdt het systeem rekening met de rijstijl van de bestuurder en wordt de koppelingsplaat beschermd tegen oververhitting. Bovendien zal de motor nooit te veel toeren draaien.
Wegrijden op een helling gaat eenvoudig dankzij de âHill Functionâ. Daarnaast is er een speciale stand voor het wegrijden met een volledig beladen voertuig en een stand voor het rijden op gladde of besneeuwde wegen. Kortom, deze automatische transmissie neemt de chauffeur veel werk uit handen, voorkomt overmatige slijtage en draagt ook nog eens bij aan de verkeersveiligheid.

Met een breed modelgamma, lage operationele kosten en een eersteklas dealernetwerk is Nissans najaarsoffensief, dat afloopt op 31 december 2005, voor de bedrijfsautoâs bij voorbaat al een succes.