Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 oktober 2005


KLARENBEEK - Gewonden door aanrijding

Een 32-jarige fietser uit Schalkhaar en een 23-jarige chauffeur van een autoambulance uit Wilp raakten dinsdagmiddag (18/10) op de kruising Vorsterweg/Goorweg gewond doordat zij met elkaar in aanrijding kwamen. De fietser reed rond 13.45 uur het kruispunt op en verleende hierbij geen voorrang aan de autoambulance . Deze bestuurder pro-beerde de fietser nog te ontwijken maar auto en fietser belandden in de sloot. Beiden werden met onbekend letsel naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer vervoerd.


WILP - Automobilist botst tegen boom

Een 32-jarige automobilist uit Zutphen is dinsdagavond (18/10) op de Withagenweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. De man kwam rond 18.10 uur in de berm terecht en botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder en een 38-jarige plaatsgenoot die als passagier mee reed werden per ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte totaal vernield en werd weggesleept.


EPSE - Automobilist verliest controle stuur

Een 34-jarige automobilist uit Deventer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Deventerweg de controle over het stuur verloren doordat hij iets wilde pakken dat bij de handrem lag. De man verloor woensdagmorgen vroeg rond 01.20 uur de controle over het stuur en botste hierdoor tegen een boom. Een arts van de huisartsenpost onderzcht de automobilist, hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto raakte totaal vernield en werd weggesleept.


TWELLO - Getuigen van diefstal container gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de diefstal van een groene container uit een tuin aan de Burg. Van der Feltzweg in de nacht van dinsdag op woensdag 19/10). Getuigen zagen woensdagmorgen vroeg rond 02.45 uur dat drie mannen de groene container leeggooiden en meenamen. Bovendien gooide het drietal de tuinstoelen door de tuin. Vervolgens gingen de mannen er vandoor. De politie vraagt meer getuigen zich te melden.


EPSE - Politie onderzoekt bedreiging

De politie onderzoekt de bedreiging en diefstal van twee helmen van dinsdagavond (18/10) op de Hassinklaan. Een groepje jongens zat op een bankje toen een rode auto aan kwam rijden. De inzittenden van de auto kwamen met honkbalknuppels op het groepje jongens af en bedreigden hen. De jongens gingen er vandoor en lieten hun bromfietsen achter. Toen zij terugkwamen bleken twee bromfietshelmen te zijn gestolen. De politie gaat verder met het onderzoek.


EMPE - Politie zoekt getuigen van ongeval

De politie probeert via getuigen duidelijkheid te krijgen over een ongeval waarbij dinsdagmiddag (18/10) een wielrenner op de Hallsedijk gewond raakte. Vermoedelijk is het 64-jarige slachtoffer uit Wehl rond 12.20 uur met zijn racefiets ten val gekomen. Een 16-jarig meisje uit Empe zag dat de man met een bebloed hoofd rondliep en waar-schuwde de ambulance en politie. De ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Nieuwe Spittaalziekenhuis in Zutphen waar hij werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Ook nu bleek weer hoe lastig het is als sporters geen informatie bij zich hebben waaruit hun identiteit blijkt. Dit keer kon via via de familie gewaarschuwd worden. De politie vraag getuigen zich te melden.


Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --