Politie Drenthe

Jongens bekennen inbraken en vernieling ruit

Hoogeveen 21-10-2005 - De politie heeft met de aanhouding van vier jongeren uit Hoogeveen van 17, 18 en 19 jaar twee inbraken en de vernieling van een winkelruit opgelost. Tegen één van de verdachten wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van XTC pillen.

In de nacht van 17 op 18 september controleerde de politie op Jonkheer de Jongestraat in Hoogeveen een 18 jr. jongen uit Hoogeveen. Hij bleek XTC pillen bij zich te hebben en een aantal sieraden. De jongen werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De sieraden bleken afkomstig te zijn uit de etalage van een winkel aan de Schutstraat in Hoogeveen. Deze ruit was kort voor de aanhouding ingegooid.

Uit het verdere onderzoek door de politie bleek dat bij de inbraak in de winkel nog twee jongens van 17 en 19 jr. betrokken waren. Zij zijn enkele dagen later aangehouden. Deze drie verdachten bekenden ook dat zij in augustus op de Schutstraat een winkelruit hadden ingegooid.

Verder bekenden de 17 en 19 jr. verdachten een inbraak in een school aan de Draco in Hoogeveen. In de nacht van 18 op 19 juni werden daar o.a. een computer en gitaar gestolen. Deze inbraak hadden ze gepleegd met een andere 19 jr. jongen uit Hoogeveen. Ook hij is aangehouden. Bij hem vond de politie de gestolen computer terug.

Alle verdachten zijn na enkele dagen na hun aanhouding weer op vrije voeten gesteld. Zij moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Dirk Neef verzorgt m.b.t. dit bericht de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.