De Parade van de hemelse tragedie

House of books


Ad Visser zingt, spreekt, brult en speelt
Deze week verschijnt bij The House of Books De parade van de hemelse tragedie van multitalent Ad Visser.
Een gedicht en lied over het zoeken naar geluk en greep op het leven. Ad Vissers 1050 verzen tellende megagedicht - de langste song ter wereld - vormt één grote lyrische achtbaan, een poetische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden. Liefde, beeldende kunst, filosofie, religie en actualiteit worden door Ad op virtuoze wijze vermengd met verrassende inzichten en persoonlijke preoccupaties.
De parade van de hemelse tragedie is een weergaloos literair avontuur dat uit meer dan duizend strofen bestaat en alle facetten van het leven beslaat. Zelf zegt Ad Visser over zijn boek: 'Het is een mystiek labyrint. Een zoektocht naar het Zijn. Het is een gedicht. En zeker een lied, doordat ik het op muziek heb gezet.' Ad: 'Om de zeven jaar doe ik iets anders. Sinds 1 juli 2003 ben ik singer/songwriter. Dit gedicht is spontaan in me ontbrand. Ik begin meestal om zes uur 's ochtends te schrijven en op een ochtend dienden de eerste regels van De parade van de hemelse tragedie zich aan. Vanaf dat moment heeft het zich als het ware zelf geschreven! Het gedicht heeft zich aan me opgedrongen, me verleid, me geobsedeerd en gedirigeerd tot 1050 coupletten. Door het op muziek te zetten ontstond een song die in mijn eigen uitvoering 8 uur en 42 minuten zal beslaan.'

Ad Visser mag met recht een multitalent genoemd worden. Hij presenteerde vijftien jaar lang het legendarische televisieprogramma Toppop. Ad manifesteerde zich voorts als componist, muzikant en producer. In 1982 publiceerde hij de internationaal succesvolle SF-roman Sobriëtas.

Voor het aanvragen van een recensie-exemplaar of een interview met Ad Visser kunt u contact opnemen met Jacqueline Dullaart van uitgeverij The House of Books, tel. 0347 379 588 of e-mail dllr@thehouseofbooks.com.