Gemeente Hellendoorn


Gemeente maakt afspraken met basisscholen in de Kruidenwijk over bewegingsonderwijs op school

Op woensdag 19 oktober hebben wethouder Bakker en de directeuren van de vier in de Kruidenwijk gevestigde basisscholen een convenant getekend en daarmee afspraken vastgelegd over de aanstelling van een vakleerkracht bewegingsonderwijs voor het schooljaar 2005/2006 en het aanwijzen van een sportcoördinator voor iedere basisschool.

De vakleerkracht verzorgt, in dienst van de gemeente, voor in totaal 12,5 uren voor de 4 basisscholen gymlessen. Sinds 5 september is de vakleerkracht, mevrouw J. Timmerman, al aan de slag.

Als tegenprestatie hebben de basisscholen op hun beurt een 'sportcoördinator' aangewezen. Hij/zij zal hét aanspreekpunt op school zijn voor alle sport(ieve) zaken, zoals de coördinatie van schoolsporttoernooien, de coördinatie van de cursussen "Kennismaken met sport", het stimuleren van de sportdeelname in het algemeen of de deelname aan 'Club Extra' voor kinderen met een motorische achterstand.

De gemeente en de basisscholen zijn blij met deze kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs op de basisscholen. Bovendien draagt sport bij aan de gezondheid van de jeugd en is van essentieel belang bij het versterken van de sociale samenhang in onze gemeente.