Universiteit Twente

Prestigieuze oeuvreprijs voor prof. Wim van der Linden

Oeuvre wordt beloond met `2006 ATP Career Achievement Award'

Professor Wim J. van der Linden heeft de prestigieuze Career Achievement Award van de internationale Association of Test Publishers (ATP) toegekend gekregen. De ATP reikt deze prijs jaarlijks uit aan een wetenschapper die zich verdienstelijk maakt op het gebied van de testtheorie en zijn toepassingen. Van der Linden krijgt de prijs als beloning voor zijn levenslange bijdragen aan de psychometrie en de testindustrie. Hij zal de prijs op 6 februari 2006 in ontvangst nemen op de Innovations in Testing Conference in Orlando, Florida.

Onderzoek

Van der Linden is een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van de psychometrie, het vakgebied dat zich bezig houdt met kansmodellen voor responsen op tests en kennistoetsen. Zijn werk richt zich o.a. op adaptief testen, test design en modellen voor responstijden tijdens tests.

Prijzen

De ATP Career Achievement Award is niet de eerste prijs die Van der Linden in ontvangst mag nemen. Vorig jaar ontving hij in Montreal eveneens een Career Achievement Award van de internationale vakvereniging NCME, terwijl hij in 2002 het fellowship van het Institute for Advanced Study in the Behavioral Sciences in Stanford kreeg toegekend.

Association of Test Publishers

De ATP is een in 1992 opgerichte non-profit organisatie van testuitgevers die aktief zijn op het gebied van de examinering, assessment, selectie, certificering, en het onderwijskundig en klinisch gebruik van tests. Naast het opbouwen en onderhouden van een netwerk van professionals op het gebied van tests houdt de ATP zich onder andere bezig met het geven van voorlichting over de juiste toepassing van tests en de waarde hiervan voor de maatschappij.

Noot voor de pers

Meer informatie over de ATP is te vinden op hun internetsite: www.testpublishers.org.

Contactpersoon voor de pers: ir. Wiebe van der Veen, tel (053) 489 4244, email w.r.vanderveen@utwente.nl