Talpa Nederland


Laren, 19 oktober 2005

Big brother goed voor vier miljoen pageviews op www.talpa.tv

De geboorte van Joscelyn Savanna, de eerste Big Brother baby ter wereld, heeft gisteren tot grote belangstelling geleid op internet. Dinsdag telde Big Brother op www.talpa.tv maar liefst vier miljoen pageviews. Het hoogtepunt lag tussen 12.00 en 13.00 uur. Toen werden een half miljoen pagina's bekeken.

Meer dan 275.000 unieke bezoekers brachten gisteren ruim 450.000 bezoeken aan Big Brother op www.talpa.tv . De gratis live streams met de gebeurtenissen in het Big Brother huis werden een miljoen keer opgevraagd. Tevens werden er dinsdag meer dan 320.000 losse filmpjes opgevraagd van hoogtepunten in het Big Brother Huis. Naar het filmpje rondom de geboorte van de dochter van Tanja werd bijna 225.000 keer gekeken.

Niet eerder werd in Nederland zo massaal naar bewegend beeld via internet gekeken. Ondanks de massale belangstelling deden zich geen noemenswaardige technische problemen voor.

Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.


---