Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 19 oktober

Alkmaar 19-10-2005 - 14.30 uur

Politie zoekt benadeelde aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 18 oktober 2005.

De politie is op zoek naar de benadeelde van een aanrijding die dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur plaats vond op de Huygendijk. Een getuige zag dat bestuurder van een personenauto door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht kwam en in botsing kwam met een tegenligger. De veroorzaker reed na de aanrijding door maar kon aan de hand van het genoteerde kenteken alsnog worden achterhaald. De politie wil graag in contact komen met de benadeelde partij. Zij of hij kan contact opnemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Agent bedreigd tijdens snelheidscontrole

Bergen, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Dreef waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid gemeten van een 21-jarige inwoner van Bergen. Hij reed met een snelheid van 90 km/u. Toen een agent de man een stopteken gaf, verhoogde hij zijn snelheid in plaats van te remmen en reed op de agent in. Deze moest zich uit de voeten maken om niet te worden overreden. De verdacht reed vervolgens weg in de richting van de Bergerweg. Aan de hand van het kenteken kon de identiteit van hem worden vastgesteld. Hij kon nog niet worden aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar zijn verblijfplaats.

Tijdens de snelheidscontrole werden 16 van de 60 gecontroleerde autos bekeurd voor een te hoge snelheid waarbij de man uit Bergen als snelste werd geregistreerd.

Man aangehouden in verband met verboden wapenbezit.

Heerhugowaard, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden op de Roze Flamingo. Getuigen hadden gezien dat de jongen een pistool/revolver bij zich had. Hij had dat vuurwapen in zijn handen. Agenten troffen de jongen aan op een bankje. In zijn jaszak werd een niet geladen vuurwapen aangetroffen en een bijbehorende patroonhouder zonder munitie. De jongen is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. De bij hem aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning.

De Cocksdorp, dinsdag 18 oktober 2005.

Maandag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Vuurtorenweg. Naar aanleiding van binnengekomen informatie bestond het vermoeden dat in de woning hennep werd gekweekt. Dit vermoeden bleek juist te zijn. Achter de woning werden in de tuin een 15-tal hennepplanten aangetroffen. In de woning werd in een ruimte een hennepplantage aangetroffen waar 80 hennepplanten werden gekweekt. Alle planten en een hoeveelheid apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Kite-surfer breekt been.

Callantsoog, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 42-jarige kite-surfer uit Sleewijk gewond na een val. Het slachtoffer bevond zich op het strand toen hij tijdens het surfen werd gegrepen door een rukwind. Hierdoor kwam hij hard ten val en brak daarbij een been. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Snelheidsmaniak raakt auto en rijbewijs kwijt.

Slootdorp, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagavond werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Wieringerwerf aangehouden op de Schelpenbolweg. Surveillerende agenten hadden de man kort daarvoor zien rijden op de Rijksstraatweg ter hoogte van Oosterland. Daar werd geconstateerd dat de man een radardetector in zijn auto had gemonteerd. Om hem staande te houden werd de verdachte achtervolgd. Op de Westerlanderweg in Westerland waar een snelheidslimiet geldt van 30 km/u reed de verdacht met een snelheid van 98 km/u. Ook op andere wegen reed de man met te hoge snelheid en was zijn rijstijl van dien aard dat andere weggebruikers uit moesten wijken. Op de Schelpenbolweg bracht de verdachte zijn auto tot stilstand waarna hij kon worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

Verkeerscontroles

Schagen, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagmorgen en middag werden op de Zijperstraat, Havenstraat en Nieuwstraat algemene verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 43 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen. Het merendeel van de overtredingen had betrekking op het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Limmen, dinsdag 18 oktober 2005.

Op de Rijksweg werd tussen 15.30 en 17.30 een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werd het verkeersgedrag bij verkeerslichten gecontroleerd. Er werden 25 bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Daarnaast kregen vijf bestuurders een bekeuring voor een aantal andere overtredingen.

Akersloot, dinsdag 18 oktober 2005.

Op de Geesterweg werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor een groot aantal overtredingen. De meesten daarvan waren van technische aard en het ontbreken van de juiste verlichting. Daarnaast werden 20 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

Castricum, dinsdag 18 oktober 2005.

Dinsdagmiddag en avond werden verkeerscontroles gehouden op de Beverwijkerstraatweg en de Zeeweg. Twaalf bestuurders werden bekeurd omdat zijn geen (goede) verlichting voerden. Daarnaast werden nog negen bestuurders bekeurd voor diverse andere overtredingen. Tijdens deze controle werden 45 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Ook nu bleek niemand teveel te hebben gedronken.

Hennepkwekerij ontmanteld.

Den Helder, dinsdag 18 oktober 2005.

Maandagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Rijnstraat. Uit binnengekomen informatie kwam vast te staan dat er mogelijk in de woning hennep werd gekweekt. In één van de ruimtes van de woning werden inderdaad een hennepplantage aangetroffen met 184 planten. Deze planten en de bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. Elders in de woning werden een grote hoeveelheid hennepresten met een totaal gewicht van 52 kilo en zon 2,5 kilo hasj aangetroffen. In het kader van de zogenaamde plukze wetgeving werd een hoeveelheid geld, twee computers en een personenauto in beslag genomen. De zoeking in de woning vond plaats onder leiding van de rechter-commissaris. De bewoners van het pand, een 42-jarige man en een 40-jarige vrouw werden aangehouden. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen van inbraken in autos

Bergen, woensdag 19 oktober 2005.

De politie in Bergen is op zoek naar getuigen van inbraken in autos die plaatsvonden in de nacht van 16 op 17 oktober. Er werden in die nacht zon 15 autos opengebroken. Men had het vooral voorzien op radioapparatuur.

Maandagmorgen 17oktober werd in alle vroegte een 25-jarige man uit Litouwen aangehouden in Egmond aan Zee. Hij reed in een auto die kort daarvoor in Bergen was gestolen. In de auto werden een groot aantal jassen aangetroffen afkomstig uit een opengebroken auto in Bergen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat hij, samen met een tweede verdachte in de nacht van zondag op maandag met een motor naar Bergen is gereden. Deze motor heeft die nacht enige tijd geparkeerd gestaan op de Dirk Klompweg. In de loop van de maandag werd door vijftien autobezitters aangifte gedaan van een inbraak in hun auto of een poging daartoe. Deze autos stonden onder andere geparkeerd op de Jan Roggeveenweg, Piet Blankendaalweg, Dirk Klompweg, Lijtweg, Doorntjes en St. Antoniusstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraken en naar mensen die iets kunnen vertellen over de motor op de Dirk Klompweg en de bestuurder. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, telefoon 0900-8844.