Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/10)

TILBURG, 19 oktober 2005

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.15 uur in een woning in de wijk Reeshof een 27-jarige Tilburger aangehouden die na een woordenwisseling zijn 26 jarige vrouw had mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het stel kreeg gisterenmiddag ruzie. De man sloeg daarop zijn vrouw met de vlakke hand vijf of zes keer met kracht tegen haar hoofd. Ze klaagde over pijn op haar achterhoofd. Uit haar relaas bleek dat ze in het verleden ook al enkele keren door haar echtgenoot was mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijbewijs ingenomen van 19-jarige snelheidsovertreder

TILBURG: Een motorrijder van het Verkeers Handhavings Team zag gisteravond omstreeks 19.00 uur dat een 19-jarige bewoner uit Hooge Mierde te hard reed en te dicht op zijn voorganger zat op de Kempenbaan te Tilburg.De 19-jarige bestuurder reed in zijn personenauto met een snelheid van 127 km/uur op het gedeelte waar de maximum snelheid 70 km/uur bedraagt. Tevens was de afstand tot de personenauto die voor hem reed veel te kort.

Van de bestuurder werd ter plaatse zijn rijbewijs ingevorderd. Hij was sinds januari van dit jaar in het bezit van een geldig rijbewijs. Het was voor de bestuurder niet de eerste keer dat hij een flinke snelheidsovertreding beging. Het rijbewijs wordt overgedragen aan de Officier van Justitie te Breda die verder zal beslissen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de snelheid en het kleven.

Politie Oisterwijk onderzoekt bedrijfsinbraken

OISTERWIJK: Vannacht is in twee bedrijven in Oisterwijk ingebroken. De eerste inbraak in een pand aan de Bedrijfsweg werd omstreeks 23.50 uur gepleegd. De dieven braken met een breekijzer de toegangsdeur open. Vervolgens werden verschillende binnendeuren geforceerd. Uit een kantoorruimte is een geldbedrag gestolen. Korte tijd later is mogelijk door dezelfde daders ingebroken in een pand aan de Beneluxstraat. Een dubbele deur aan de voorzijde van het pand werd geforceerd. Hier werd niets gestolen.

Zeven winkeldieven opgepakt in Tilburg

TILBURG: Gisterenmiddag/avond en vandaag heeft de politie op aanwijzing van winkelpersoneel in vijf winkels in totaal zeven winkeldieven aangehouden. Een 32-jarige Antwerpenaar sloeg een medewerker van een winkel op het Transvaalplein met gebalde vuist tegen het hoofd toen hij buiten tegen gehouden werd. Hij is in verzekering gesteld.

Twee zusjes van 16 en 14 jaar uit Tilburg liepen gistermiddag in een winkel op de Heuvelstraat tegen de lamp. De oudste had in de paskamer een halsketting ontdaan van het prijskaartje en in haar handtas gedaan. Daarna was ze met haar zus de winkel uitgelopen.

Bij een schoenenzaak op de Heuvel werd een 18-jarige man uit Oisterwijk betrapt. Hij had een paar schoenen aangetrokken en was daarmee zonder te betalen naar buiten gelopen.

Gisteravond zag personeel van een supermarkt aan de Broekhovenseweg dat een 27-jarige man een vleespakket onder zijn jas stak en daarmee naar buiten liep. Hij werd overgedragen aan de politie.

Een gewelddadige winkeldiefstal vond gisteravond plaats in een supermarkt aan het Transvaalplein. Een 32-jarige Antwerpenaar sloeg daar een personeelslid met gebalde vuist tegen het hoofd toen hij betrapt was. Hij pleegde hevig verzet en moest door twee supermarktmedewerkers in bedwang worden gehouden. Hij had vlees, chocolade en sigaretten ter waarde van in totaal 53,45 euro gestolen. Een hulpofficier van Justitie heeft de verdachte in verzekering gesteld. De dief verklaarde dat hij geen onderdak en geld meer had. Hij had honger en daarom de spullen gestolen. Hij ontkende geslagen te hebben.

Vanmiddag zijn bij een warenhuis op de Heuvelstraat twee jongedames van 18 en 17 jaar betrapt toen zij sieraden in hun zak staken en zonder te betalen de winkel wilden verlaten.

Damhert loopt op de rijksweg A-58

HILVARENBEEK: Vannacht kreeg de politie omstreeks 02.00 uur een melding dat een damhert over de rijbaan van rijksweg A-58 liep. Agenten van de Tilburgse politie en het Korps Landelijke Politiediensten probeerden het dier dat in de richting van Goirle liep, de bosjes in te jagen. Het beest wilde echter niet van de weg af. Gelet op het gevaar voor het langsrazende verkeer werd besloten het dier af te schieten. Een jachtopzichter heeft dit voor zijn rekening genomen. De eigenaar van het dier heeft zich nog niet gemeld.

Auteur: Willem van Hooijdonk