Nederlandse première Pietje Bell de musical in Luxor Rotterdam

Sold out b.v.

Amsterdam, 19 oktober 2005

Ruud de Graaf Musicalproducties presenteert een nieuwe Nederlandse musical

Nederlandse première Pietje Bell de musical vanavond in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam

Negentig jaar na het verschijnen van het eerste Pietje Bell boek, keert het beroemde straatjochie terug in zijn geboorteplaats Rotterdam voor de première van Pietje Bell de Musical. Het nieuwe Luxor Theater verwelkomt vanavond met een uitverkochte zaal Pietje Bell en zijn beruchte bende van de Zwarte Hand. Pietje Bell blijft onverminderd populair getuige de stormachtige voorverkoop, die de verwachtingen van zowel producent Ruud de Graaf als die van de theaters ruimschoots heeft overtroffen. De musical staat tot en met 23 oktober in Rotterdam en start vanuit daar een tournee langs ruim zestig theaters in Nederland.

Het verhaal
Pietje Bell is een innemend, maar brutaal straatjochie uit een arm gezin. Hij maakt keer op keer de buurt onveilig met zijn goedbedoelde kwajongensstreken. Dit tot groot ongenoegen van de verzuurde drogist Geelman die alles in het werk stelt om Pietje zwart te maken. In eerste instantie vindt Pietje al deze aandacht heerlijk, maar als hij op een dag vals beschuldigd wordt van diefstal, slaan bij Pietje alle stoppen door. Samen met zijn vrienden richt hij de bende van de Zwarte Hand op. Rotterdam houdt vanaf dat moment z'n adem in.

De acteurs
Acteur Johnny Kraaykamp vertolkt de rol van drogist Geelman. De overige hoofdrollen zijn voor Brigitte Nijman als Martha de zus van Pietje, Eric Beekes als Tante Cato, Kiki Classen als moeder Bell en Arie Cupé als Jozef Geelman. Voor de rollen van Pietje Bell, Sproet, Engeltje en Peentje zijn uit honderden kandidaten 24 jonge talenten geselecteerd die per tourbeurt de kinderrollen voor hun rekening zullen nemen.

Uitgeverij Kluitman
Pietje Bell, de musical wordt in nauwe samenwerking met Uitgeverij Kluitman geproduceerd. De musical is gebaseerd op de eerste twee Pietje Bell boeken van schrijver Chris van Abkoude. Met Pietje Bell, de Musical zetten producent Ruud de Graaf en creatief producent Hans Cornelissen de lijn voort van het produceren van oorspronkelijke puur Nederlandse musical- en toneelproducties.

Creatives
Producent: Ruud de Graaf
Creatief producent: Hans Cornelissen
Regie: Arnold Hemmel
Muziek: Ruud Bos
Script: Edwin de Jongh
Decor: Arno Bremers
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Uitvoerend producent: Anouk Kapel
Kostuums: Marijke Vogelenzang
Choreografie: Perry Dossett

Voor meer informatie over Pietje Bell de musical: www.pietjebelldemusical.nl .

Einde bericht

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Marco de Koning, Sold Out!, Telefoonnummer: 020 4480931, Mobiel: 06 - 24241510 e-mail: marco@soldoutmarketing.nl