Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 4 oktober 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 27 september 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Wijziging Samenwerkingsovereenkomst Sociale Zaken gemeente Abcoude en gemeente De Ronde Venen.
Toelichting:
Op 30 maart 2005 is een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Sociale Zaken tussen de gemeente Abcoude en de gemeente De Ronde Venen vastgesteld. Bijlage 3 van deze samenwerkingsovereenkomst omvat o.m. een offerte waarbij kosten voor het uitvoeren van bezwaar en beroep zijn opgenomen. De aansluiting van de gemeente Abcoude bij de commissie bezwaarschriften De Ronde Venen voor de advisering over bezwaarschriften van klanten van de gemeente Abcoude was nog niet afdoende geregeld in de samenwerkingsovereenkomst. D.m.v. het opnemen van een extra artikel (14) wordt dit verholpen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de Samenwerkingsovereenkomst, vastgesteld op 30 maart 2005, te wijzigen door middel van het opnemen van een extra artikel omtrent de advisering over bezwaarschriften en de Samenwerkingsovereenkomst opnieuw integraal vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het ter beschikking stellen van consumentenvuurwerk in het pand Hoogstraat 4 te Abcoude.
Toelichting:
De heer B. Albers vraagt een vergunning aan voor de verkoop van consumentenvuurwerk op de 3 laatste werkdagen van het jaar 2005 vanuit het pand Hoogstraat 4 te Abcoude. Voor het ter beschikking stellen van consumentenvuurwerk is ingevolge artikel 2.6.2, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een vergunning vereist. Tevens vraagt de heer Albers een vergunning voor het ter aflevering aanwezig houden van vuurwerk. Overleg met de heer Leker van de Regionale Milieudienst heeft naar voren gebracht dat de heer Albers zich voor het ter aflevering aanwezig houden van vuurwerk dient te houden aan de voorwaarden behorende bij de hem op 13 oktober 2004 verleende milieuvergunning.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Het verzoek van K.A. Kiwull betreft het verzoek om de bestaande oude schuur uit vermoedelijk de eind 19e eeuw aan de Binnenweg 5 te Baambrugge te mogen restaureren en te bestemmen als woning. Het restaureren van deze schuur vergt een aanzienlijke investering. Om deze investering enigszins te kunnen dekken wordt gevraagd dit bouwwerk te mogen bestemmen als woning.
(Aangehouden 27-9 j.l.)
Toelichting:
De conclusie van de toetsing aan het bestemmingsplan is dat het gebouw als woning noch als bijgebouw aan de bestemmingsplan bepalingen voldoet, hetgeen betekent dat het bouwwerk en het gebruik ervan onder het overgangsrecht vallen voorzover er sprake is van strijdigheid met de voorschriften van het plan.
De conclusie van de toetsing aan het Bouwbesluit is dat van renovatie geen sprake kan zijn voor het realiseren van een woning. Meewerken aan de bestemming woondoeleinden zal inhouden dat een nieuw gebouw zal worden gebouwd met mogelijk de karakteristiek van het oude gebouw. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt om het verzoek van K.A. Kiwull af te wijzen nu blijkt dat het praktisch onmogelijk is om binnen het casco van het gebouw een woning te maken die voldoet aan het bouwbesluit. B&W-besluit:
Aangehouden.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis met uitbouw, Molenweg 16 te Abcoude. (Aangehouden 27-9 j.l.)
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren wegens strijdigheid met het bestemmingsplan. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvragen verklaring van geen bezwaar bij GS t.b.v. vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO voor de duiker achter Ereprijs.
Toelichting:
Voor de reeds aangelegde duiker achter Ereprijs dient alsnog een vrijstellings- en bouwvergunningprocedure te worden gevolgd. Tegen het voornemen vrijstelling te verlenen is een zienswijze ingekomen. De indiener van de zienswijze is gehoord. Voor het bestemmingsplan Hollandse Kade -Stationsgbied is door GS een algemene verklaring afgegeven. De algemene verklaring geldt niet als in het kader van de vrijstellingsprocedure zienswijzen zijn kenbaar gemaakt. Hiervoor dient vooraf een verklaring van geen bezwaar door GS te worden afgegeven. Ambtelijk advies:
Verklaring van geen bezwaar aanvragen bij GS. B&W-besluit:
Wordt aangehouden tot 11-10. Uit het verslag van de hoorzitting blijkt, dat Plateijn de zienswijze in opdracht van de heer Steenbergen heeft ingediend. Uit de stukken blijkt echter niet, dat de heer Plateijn een schriftelijke volmacht van de heer Steenbergen heeft overlegd. Binnen 14 dagen dient hij deze alsnog te overleggen. Zo niet, dan kan waarschijnlijk worden teruggevallen op de algemene verklaring van bezwaar. De burgemeester gaat dit na bij de provincie. Overigens meent het college, dat dit soort hoorzittingen niet door een ambtenaar maar door de portefeuillehouder moet worden gehouden.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Verzoek om schriftelijke goedkeuring als bedoeld in artikel 18 lid 1 van de tussen de eigenaar c.q. verhuurder en de gemeente gesloten koopovereenkomst om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 16 op het bedrijventerrein te verhuren. (Aangehouden 27-9 j.l.)
Toelichting:
De eigenaar c.q. verhuurder van een bedrijfspand aan de Hollandse Kade 16 heeft een concept huurovereenkomst en bijbehorende stukken overhandigd aan de gemeente waarin hij de gemeente vraagt om een gedeelte van zijn bedrijfsruimte te mogen verhuren aan een derde. De onderhavige huurovereenkomst is getoetst aan de geldende verhuurvoorwaarden en voldoet aan deze eisen, mits een bepaling in de definitieve huurovereenkomst wordt opgenomen dat onderverhuur absoluut niet is toegestaan. Voorgesteld wordt aan het college om schriftelijke goedkeuring als bedoeld in artikel 18 lid
1 van de tussen de eigenaar c.q. verhuurder en de gemeente gesloten koopovereenkomst, te verlenen. Ambtelijk advies:
Toestemming verlenen aan de eigenaar c.q. verhuurder om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 16 te verhuren, mits in de definitieve huurovereenkomst een bepaling wordt opgenomen dat onderverhuur absoluut niet is toegestaan. B&W-besluit:
Opnieuw aangehouden tot 18-10.

2. Legestarieven burgerzaken.
Toelichting:
In het kader van de samenwerking en de opdracht tot verhoging van de legesopbrengst wordt voorgesteld de legestarieven burgerzaken op gelijke hoogte te brengen met de tarieven van de gemeente De Ronde Venen per 1-1-2006.
Ambtelijk advies:
Legestarieven burgerzaken in overeenstemming brengen met de tarieven van de gemeente De Ronde Venen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Stand van zaken sanering ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied van de gemeente Abcoude.
Toelichting:
De gemeente is begonnen met de uitvoering van het werk "sanering ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied". Hierdoor is de subsidie van het ministerie LNV voorlopig veilig gesteld. Ambtelijk advies:
De stand van zaken omtrent de voortgang van het project sanering ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied en de brief van LNV voor kennis aan te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Begroting 2006 en jaarrekening en jaarverslag 2004 van de PAUW bedrijven. Toelichting:
PAUW bedrijven biedt hierbij de begroting 2006 en de jaarrekening 2004 aan. Uit de Programmabegroting 2006 blijkt dat het PAUW bedrijven gelukt is om de gemeentelijke bijdrage van 1.911 op hetzelfde niveau te houden als in 2005 door het aanspreken van de Algemene Reserves. Op dit moment zijn 9 personen uit de gemeente Abcoude werkzaam bij PAUW bedrijven. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt:

· in te stemmen met de begroting 2006 en de jaarrekening 2004 van de PAUW Bedrijven;
· de gemeentelijke bijdrage vanaf het jaar 2007 op te nemen in de meerjarenbegroting. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Wethouder Van den Heerik zal overleg voeren met PAUW bedrijven over groenonderhoud en recycling.

---


2. Aanpassing verordening financiêle bijdrage regeling voor de minima van de gemeente Abcoude 2004, inhoudende een verhoging (van 70,00 naar 91,00 op jaarbasis) van de tegemoetkoming in de kosten sociaal culturele en educatieve activiteiten voor personen met een inkomen lager of gelijk aan 100% (tot op heden 110%) van het geldende sociaal minimum. Toelichting:
Tot op heden verstrekt de gemeente Abcoude maximaal 70,00 per jaar als tegemoetkoming in de kosten van sociaal culturele en educatieve activiteiten, voor personen met een minimum inkomen. Voorgesteld wordt deze tegemoetkoming te verhogen tot 91,00 op jaarbasis. Hiermee wordt tevens aansluiting gezocht met het beleid van De Ronde Venen. Als gevolg van de verhoging is er geen verschil meer in behandelingswijze tussen cliënten van de gemeente Abcoude en De Ronde Venen. Ambtelijk advies:

1. Artikel 3 van de verordening financiële bijdrageregeling voor de minima van de gemeente Abcoude 2004 als volgt wijzigen: 110% van het geldend sociaal minumum wordt 100% van het geldend sociaal minimum.

2. Artikel 5 van de verordening financiële bijdrageregeling voor de minima van de gemeente Abcoude 2004 als volgt wijzigen: Per gezin bedraagt de maximale bijdrage 91,00 per jaar.
3. Wijziging ingevolge sub 1. gaat in per 1 november 2005.
4. In geval van 2 twee jaar aaneengesloten recht op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kan een financiële bijdrage regeling voor de minima via een verkorte aanvraagprocedure worden toegewezen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 11 oktober 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 4 oktober 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om ontheffing voor het berijden van de Voordijk t.b.v het laden en lossen van de inboedel i.v.m verhuizing.
Toelichting:
Mevrouw M. Froonhof vraagt ten behoeve van een verhuizing van Amsterdam naar Voordijk 42 ontheffing aan van het verbod om met een voertuig een weg te berijden die uitsluitend bestemd is voor fietsers en voetgangers.
Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen voor het stapvoets berijden van en laden en lossen op de Voordijk op maandag 26 september vanaf 14.00 tot dinsdag 27 september 2005 om 22.00. Mandaatbesluit d.d. 23-9-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor de Nationale Voedselactie 2003 van Dorcas Hulp Nederland op 4 en 5 november 2005 in één of meerdere plaatselijke supermarkten. Toelichting:
Dorkas Hulp Nederland heeft vergunning gevraagd voor het organiseren van de Nationale Voedselactie 2005 op 4 en 5 november 2005. Het betreft het inzamelen van voedsel voor de allerarmsten in Oost- Europa in één of meerdere supermarkten binnen de gemeente Abcoude. Tevens worden er collectebussen geplaatst waarin statiegeldbonnen gestopt kunnen worden. Het Diabetes Fonds Nederland is ingevolge het collecteplan gemachtigd om binnen deze week huis-aan-huis geld in te zamelen en na telefonisch overleg met mevr H. Koster is gebleken dat het Diabetes Fonds Nederland geen bezwaar heeft tegen het afgeven van een vergunning aan Dorkas Hulp Nederland. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen aan Dorcas Hulp Nederland voor het inzamelen van geld en voedsel op 4 en 5 november 2005 te Abcoude.
Mandaatbesluit d.d. 27-9-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van billboards ter aankondiging van de jeugdvoorsteling `Gretevol, de veelvraat en de Toverharp´ op 8 oktober 2005. Toelichting:
De stichting a/d Angstel heeft een verzoek ingediend om vergunning voor het plaatsen van billboards in de gemeente Abcoude ter aankondiging van de jeugdvoorstelling die op 8 oktober 2005 zal worden gegeven in het Piet Mondriaan gebouw te Abcoude. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 27-9-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging, Stationsstraat 46, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-9-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen woonhuis (sloop en herbouw), Laan van Binnenrust 23, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 28-9-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


6