Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 18 oktober 2005

Aanlegvergunning
Het college verleent vergunning voor het aanleggen van een watergang voor de ontwatering van het bedrijventerrein Mierbeek en het terrein van de steenfabriek in Esbeek. Op basis van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Agrarisch gebied is hiervoor een aanleg-vergunning nodig.
De aanvraag heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties ingekomen.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Aanpassing sneltoetscriteria welstand
De woningwet biedt gemeenten de mogelijkheid om zogenoemde sneltoetscriteria vast te stellen voor licht vergunningplichtige bouwplannen. Bouwplannen die voldoen aan deze criteria hoeven niet voor advies aan de Welstandscommissie te worden voorgelegd. In de praktijk blijkt het aantal bouwplannen dat voor deze sneltoets in aanmerking komt, erg gering te zijn.
Het college stelt daarom voor de sneltoetscriteria aan te passen zodat de doelstelling - een transparante welstandstoets én een snelle doorlooptijd van vergunningaanvragen - alsnog gerealiseerd kan worden.

De raad wordt voorgesteld wordt de sneltoetscriteria 2006 vast te stellen en de eerder vastgestelde criteria in te trekken.

Veilige fietsoversteek bij rotonde Akkerstraat
De provincie gaat de rotonde Akkerstraat/N269 aanpassen naar een zogenaamde turbo-rotonde. Dit verbetert de doorstroming van het autoverkeer maar maakt het voor fietsers nog onveiliger om over te steken. In reactie op het verzoek van het college - om met een oplossing hiervoor te komen - heeft de provincie voorgesteld een fietsbrug aan te leggen. Het college staat positief tegenover dit voorstel te staan en is bereid in te stemmen met de voorgestelde (50/50) kostenverdeling.
De totale kosten voor dit project zijn globaal geraamd op 640.000,00. Voor het project is een subsidieaanvraag ingediend.