Vodafone klanten kijken massaal geboorte Joscelyn op mobiel

Vodafone

http://www.vodafone.nl

PERSINFORMATIE

Maastricht, 19 oktober 2005 - Klanten van Vodafone hebben gisteren massaal gekeken naar de geboorte van 's werelds eerste Big Brother baby Joscelyn op hun mobiele telefoon. Vanaf elf uur 's ochtends is er vijf keer zoveel gekeken naar de live uitzending van Big Brother dan het gemiddelde mobiele kijkcijfer van deze serie.

Uit de mobiele kijkcijfers van Vodafone blijkt dat klanten steeds vaker gebruik maken van hun mobiele telefoon om bij actuele gebeurtenissen direct het nieuws te kunnen bekijken. Pieken in televisie kijken op de mobiel waren bijvoorbeeld ook te zien tijdens de eerste beelden van Amalia via bijvoorbeeld RTL Nieuws of NOS journaal en tijdens de bomaanslagen in Londen via CNN op 7 juli 2005. Ook keken Vodafone klanten tijdens de Tour de France van dit jaar massaal naar de slotkilometers van de etappes.

Televisie kijken op de mobiele telefoon wordt mogelijk gemaakt door Vodafone live! UMTS.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 165 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.