Ingezonden persbericht


Persbericht van de Universiteit Utrecht

Faculteit Bètawetenschappen

19 oktober 2005

Met ingang van 1 januari 2006

Eugène Bernard nieuwe faculteitsdirecteur Faculteit Bètawetenschappen

Per 1 januari 2006 zal drs. Eugène Bernard aantreden in de functie van faculteitsdirecteur van de recent gevormde Faculteit Bètawetenschappen. Hij zal samen met twee nog te benoemen clusterdirecteuren het directieteam van de faculteit vormen. Bernard is nu nog werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven als directeur bedrijfsvoering van de faculteiten Scheikundige Technologie en Technische Natuurkunde.

Eugène Bernard

Bernard (1956), post-doctoraal in Twente (UT) en London (LBS) opgeleid, heeft een lange staat van dienst opgebouwd bij verschillende universiteiten. Bij de Universiteit Maastricht was hij hoofd Bureau Internationalisering en vervolgens plaatsvervangend faculteitsdirecteur en hoofd Bureau Onderzoek en Beheer van de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Bij de Universiteit van Tilburg is hij twee jaar faculteitsdirecteur geweest van de Faculteit der Economische Wetenschappen. Bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is hij vervolgens als directeur bedrijfsvoering van de Faculteit Scheikundige Technologie en later ook van de Faculteit Technische Natuurkunde verantwoordelijk geweest voor de bedrijfsvoering, waaronder het introduceren en implementeren van het concept 'intrapreneurschap'. Ook heeft hij de projectleidersrol vervuld bij de reorganisatie van de financiële diensten van de TU/e.

Faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen neemt als grootste bètafaculteit in Nederland een centrale plaats in op het terrein van de natuur- en levenswetenschappen. De faculteit is per 1 maart 2005 ontstaan uit het samengaan van de faculteiten Biologie, Farmaceutische Wetenschappen, Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde en Wiskunde & Informatica. Dit is gebeurd in het kader van de Bestuurlijke Vernieuwing 2002-2003, waarbij de Universiteit Utrecht de oorspronkelijke 14 faculteiten opnieuw heeft geordend in zeven bestuurlijke eenheden.

Met 1.800 medewerkers, een budget van bijna 140 M¤, 3.500 studenten, een output van ruim 2.000 wetenschappelijke publicaties en 115 promoties per jaar, is de faculteit Bètawetenschappen een belangrijk onderdeel van de Universiteit Utrecht.

In de departementen Biologie, Farmaceutische Wetenschappen, Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde, Wiskunde en Informatica wordt over de volle breedte van deze bètadisciplines nationaal en internationaal zeer gewaardeerd onderzoek verricht en aansprekend onderwijs verzorgd. De faculteit mag zich verheugen in de aanwezigheid van toponderzoekers en zeer getalenteerde studenten en promovendi.

Meer informatie

Faculteit Bètawetenschappen: www.science.uu.nl

Voorlichter Roy Meijer, (030) 253 3705, r.e.t.meijer@uu.nl