Gemeente Ermelo


TOEGANG ALGEMENE BEGRAAFPLAATS

De Algemene Begraafplaats aan de Varenlaan ligt aan de rand van het Centraal Veluws Natuurgebied. De begraafplaats is een plaats voor begraven, asbezorging en gedenken, maar, vanwege de ligging, ook een park voor ieder die in een rustige omgeving van de natuur wil genieten. In het najaar en de winter is de begraafplaats vanaf


1 oktober tot 1 maart elke dag van 08.30 tot 16.30 uur voor het publiek geopend. In het voorjaar en de zomer gelden andere openingstijden. De begraafplaats is toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De begraafplaats heeft rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. De rolstoelen staan onder de fietsoverkapping bij de ingang van de begraafplaats.

Toegang auto`s begraafplaats
Alleen met toestemming van de beheerder is het mogelijk om de begraafplaats met de auto op te rijden. Dit is uitsluitend toegestaan wanneer er geen uitvaart plaatsvindt.

Toegang is alleen mogelijk op die paden die voldoende berekend zijn op autoverkeer; dit zijn alleen de twee lanen vanaf de ingang naar de achterzijde van de begraafplaats. De zijpaden zijn onlangs afgesloten voor auto`s, omdat er teveel schade aan de graven werd geconstateerd.

In het kort zijn de spelregels:


* In overleg met de beheerder mag u de begraafplaats, over de hoofdpaden, per auto bezoeken, wanneer u bijvoorbeeld fysieke moeite heeft om de afstand van de parkeerplaats tot het graf te overbruggen. U kunt gebruik maken van de rolstoelen bij de ingang, in de fietsoverkapping.


* Wanneer u met de auto de begraafplaats oprijdt, kan dit alleen op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. Te voet of per fiets kan dit ook buiten deze tijden, afhankelijk van het seizoen.


* Wanneer er een uitvaart is, wordt dit gemeld door middel van een bord bij de ingang.
U kunt de begraafplaats dan niet per auto bezoeken.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer Arno Bremer van de afdeling Openbare Werken, tel. 0341-567 242.