Projectbureau wetenweek

PERSBERICHT
19 oktober 2005

Vliegende start van de WetenWeek, het slimste uitje van het jaar!

In het kader van de opening van de 20ste editie van de WetenWeek heeft er op woensdag 19 oktober een uniek experiment plaatsgevonden. Op het science center NEMO heeft Jetske, presentatrice van het populaire kinderprogramma Willem Wever, een kind laten vliegen!

Experiment geslaagd!
Tijdens deze opening was het een drukte van belang bij science center NEMO te Amsterdam. Ruim 500 mensen waren naar Amsterdam gekomen om bij het spectaculaire experiment aanwezig te zijn. Jetske, de presentatrice van het kinderprogramma Willem Wever, leidde het openings-experiment. Door middel van een groot aantal helliumballonnen is Nicole Schobers, 11 jaar oud, de lucht in getild.

Nicole: Het was onwijs spannend en gaaf om door een aantal ballonnen de lucht in te worden getild, het leek net alsof ik vloog!. De hele crew van Willem Wever was uitgerukt om bij de opening aanwezig te zijn. De opnamens van de opening en het experiment zullen op zaterdag 22 oktober worden uitgezonden op Nederland 3. Daarnaast was er een ballonnenwedstrijd, waren er de hele dag activiteiten in het kader van het World Year of Physics en lanceerde en signeerde Vincent Icke het boek: Krachten, wat iedereen voelt en niemand begrijpt.

De WetenWeek: een kijkje achter de schermen van wetenschap en techniek Tijdens de WetenWeek krijgen oud en jong de kans om op een leuke manier kennis te maken met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Bijna 150 instellingen en bedrijven, van sterrenwachten en musea tot universiteiten en het bedrijfsleven, openen hun deuren tijdens deze jubileumeditie van de WetenWeek. Zo kun je meedoen met experimenten, demonstraties, rondleidingen, games en nog veel meer.

Wat is er bij mij in de buurt te doen?
Een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op de website www.wetenweek.nl. Tevens zijn op deze site gratis games, ecards, kleurplaten, puzzels, screensavers en veel leuke en interessante links te vinden. Er is ook informatie te vinden over het thema Ken je krachten en het World Year of Physics. Zorg dat je erbij bent en ontdek het leukste en slimste uitje van het jaar!.


--- einde persbericht ---


Noot voor de redactie (