Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Emmen 19-10-2005

Diefstal telefoon na afleidingstruc
COEVORDEN Een 21-jarige medewerker van een fotozaak aan de Bentheimerstraat werd gistermiddag beroofd van zijn mobiele telefoon. De man werd samen met een medewerker aan de praat gehouden door twee bezoekers van de winkel. Een derde man heeft toen vermoedelijk kans gezien om de achter de balie liggende telefoon weg te nemen. De drie mannen hadden een getinte huidskleur en spraken gebrekkig engels. (05-190746)

Personenauto bekrast
VLEDDER Een 53-jarige inwoner van Vledder ontdekte gistermiddag dat zijn aan T Kerkpad geparkeerde auto bekrast was. De man deed aangifte van vernieling. (05-190756)

Politie houdt verdachte van zware mishandeling aan MEPPEL Vanmorgen werd een 16-jarige jongen uit Meppel aangehouden als verdachte van zware mishandeling. Een 13-jarige jongen uit Staphorst deed aangifte tegen hem. Hij verklaarde dat de verdachte gistermiddag tegen zijn fiets schopte waardoor hij kwam te vallen. Liggend op de grond schopte de verdachte op hem in. Hierdoor brak het slachtoffer zijn arm en moest hij zich onder doktersbehandeling laten stellen in het ziekenhuis in Meppel. De fiets van de jongen raakte beschadigd. (05-190471)

Politie treft hennepkwekerij aan
VALTHERMOND Vanmorgen heeft de politie in een schuur achter een woning aan het Zuiderdiep in Valthermond een hennepkwekerij aangetroffen. Tevens werden 3 mannen aangehouden. Het gaat hier om twee mannen die in het pand wonen van 53 en 43 jaar oud en een 44-jarige man uit Nieuw Buinen. De mannen waren bezig met werkzaamheden in de, op de zolder van de schuur gevestigde, hennepkwekerij. In de professioneel ingerichte kwekerij werden in totaal 7500 planten en stekken aangetroffen. De planten en het aanwezige materiaal werden vernietigd. Na overleg met de rechter commissaris werd ook de woning doorzocht en werden computers en administratie inbeslaggenomen.

In de schuur werd tevens verschillende soorten vogels en honden aangetroffen. Ook een dode zwaan werd daar aangetroffen. Omdat er twijfel was over het welzijn van deze dieren werd de deskundigheid van de AID, LID en een dierenarts ingeroepen. Ten tijde van het maken van dit bericht was daar nog geen informatie over te geven. (05-190044)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagavond 20 oktober 24.00 uur. Tel. 06-52528707.

Dana Kragten neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-52554218