Politie Midden- en West Brabant

Illegaal werkende vreemdelingen aangetroffen

BREDA, 19 oktober 2005

De Vreemdelingenpolitie in Breda heeft in de vroege morgen van woensdag 19 oktober in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de bedrijfsvereniging UWV controles gehouden bij buitenlandse bakkerijen in Breda en Etten Leur. Daarbij zijn in totaal twee illegaal werkende vreemdelingen aangetroffen. Voor hen hadden de werkgevers geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Een van de twee vreemdelingen, een 40-jarige Marokkaanse vrouw was ook illegaal in Nederland. De werkgevers kunnen rekenen op een boete van de Arbeidsinspectie à 8000 euro per overtreding.

Bij een bakkerij in Breda troffen de politiemensen de Marokkaanse vrouw die zich legitimeerde met een vals identiteitsbewijs. De vrouw is in Vreemdelingenbewaring gesteld en zal zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.
Bij de controle van een bakkerij in Etten Leur werd een 36-jarige Turkse man aangetroffen die zich niet kon legitimeren. Bij nader onderzoek bleek de man legaal in Nederland, maar omdat hij bezig was met een procedure voor een verblijfsvergunning mocht hij niet werken. De man mocht na onderzoek weer naar huis, maar zijn werkgever kan rekenen op een forse boete van de Arbeidsinspectie.

Bij een bakkerij In Breda stuitte de politiemensen rond 05.45 uur op een al gesloten bakkerij, maar was er in een ruimte erboven volop beweging. De agenten troffen er 8 buitenlandse werknemers aan de maaltijd. Na overleg met hen werd besloten om in verband met de Ramadan de papierencontrole uit te stellen tot het moment dat de toegestane tijd voor de maaltijd verstreken was. Bij de controle daarna bleken alle papieren verder in orde.

Auteur: Jan Clarijs