Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


19 oktober 2005


Ermelo - Auto's total loss na aanrijding

Een 72-jarige automobiliste uit Ermelo reed op dinsdag (18-10) rond 19.55 uur vanaf een erf achterwaarts de Riebroekseweg op om haar auto in de berm te parkeren. Op dat moment naderde vanuit de richting Zeeweg een 48-jarige plaatsgenoot in zijn auto. De man werd verblind door een tegenligger die vanuit de richting Volenbekerweg nadere en groot licht voerde. De Ermeloër botste tegen de auto van de vrouw. Zijn auto kwam op de kop tot stilstand en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Hij raakte gewond aan zijn handen en hoofd. De vrouw zat nog in de auto met onbekend letsel en kreeg meteen eerste hulp van familie die ter plaatse aanwezig was. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De auto's waren total loss en werden weggesleept.
De weg kon omstreeks 22.45 uur weer worden vrijgegeven voor het doorgaande verkeer.
De politie wil graag in contact komen met de autobestuurder die met verblindende verlichting zou hebben gereden. De bestuurder zal het ongeval vermoedelijk gezien hebben. De man of vrouw kan bellen via 0900-8844.


Harderwijk - Diefstal velgen van auto

Vanaf een VW Golf werden in de nacht van dinsdag op woensdag (18/19-10) vier lichtmetalen siervelgen met vrijwel nieuwe banden ontvreemd. Dit gebeurde tussen
23.00-04.30 uur aan de Burg.de Meesterstraat. De auto werd op stoeptegels achtergelaten waardoor er schade aan de onderzijde ontstond. Ter plaatse werden twee mannen gesignaleerd die wegreden in een rode auto. De schade bedraagt circa E 1500,-.


Epe - Fietser komt ten val

Een 66-jarige fietser uit Geldrop kwam op dinsdag (18-10) rond 13.00 uur ten val op het fietspad van de Dellenweg . Tijdens de afdaling ging de man in een bocht rul zand onderuit en kon niet meer opstaan. Hij werd per ambulance met onbekend letsel en voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --