Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt steekpartij parkeerplaats A2

Hedel A2 19-10-2005 - (01)

De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige man gehoord die gewond raakte bij een steekpartij op een parkeerplaats langs de snelweg A2. Een onbekende probeerde de man maandagochtend te overvallen waardoor hij ernstig gewond raakte aan zijn hand.

Rond 04.00 uur reed de man in zijn personenauto over de A2 richting Den Bosch. Ter hoogte van Hedel reed de bestuurder naar een parkeerplaats. Op de parkeerplaats bevonden zich nog twee personenautos en een vrachtauto. De bestuurder ging daar in gesprek met een onbekende bromfietser op de parallelweg. Deze parallelweg loopt naar een tunneltje onder de A2 door. Volgens de verklaring van de man verplaatsten hij en de bromfietsbestuurder zich vervolgens onder het tunneltje door, naar de andere kant van de A2. Daar trok de bromfietser plotseling een mes en eiste geld van het slachtoffer. Daarbij bedreigde de bromfietser het slachtoffer met het mes. Vervolgens ontstond een worsteling tussen beide mannen om het mes te bemachtigen. De dader is daarbij ook gewond geraakt aan zijn hand.

Het slachtoffer vluchtte vervolgens naar zijn auto en is naar een ziekenhuis gegaan voor behandeling van zijn verwondingen. Door de politie in Den Bosch is later die dag een aangifte opgenomen. Op dit moment onderzoekt politieteam Bommelerwaard de overval. De technische recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek ingesteld.

Oproep getuigen
De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met politieteam Bommelerwaard op 0900-8844. Ook vraagt zij mensen die zelf (bijna) slachtoffer zijn geworden van soortgelijk strafbaar feit zich te melden. Met deze informatie zal vertrouwelijk worden omgegaan.

Signalement dader
Het betreft een jongeman van rond de 20 jaar.
Lengte ongeveer 175 cm en een normaal postuur.
De dader had grijsblauwe ogen en sprak met een Brabants accent. De man droeg een zwarte, gewatteerde heupjas van synthetisch materiaal.
Daaronder droeg hij een donkerkleurige broek.
Integraalhelm, kleur zwart.