Stadsdeel Amsterdam-Noord

100e EnergieBox uitgereikt

Stadsdeel Amsterdam-Noord is in september gestart met het project Energieservice aan huis. Bewoners van Noord met een netto maandinkomen tot 1250,- kunnen hieraan deelnemen. Zij krijgen gratis advies voor het besparen van energie met als doel een lagere rekening voor gas en elektriciteit. Gemiddeld kan 10% op de energierekening worden bespaard. Dit levert per jaar ongeveer 130 op. Dat is goed voor uw portemonnee én goed voor het milieu.

U kunt zich aanmelden via het gratis telefoonnummer 0800-3238437. Er kunnen maximaal 700 mensen meedoen. Inmiddels hebben zich al meer 100 mensen gemeld.

Na aanmelding maken de energieadviseurs van Milieuzorg Amsterdam een afspraak voor een bezoek aan huis. Tijdens het bezoek krijgt u praktische adviezen over energiebesparing. Het advies is speciaal toegesneden op uw woonsituatie: een advies op maat! U ontvangt van de adviseurs een Energiebox. In deze doos zitten producten om energie mee te besparen, zoals twee spaarlampen, een contactdoos met schakelaar en een automatische schakelklok. De gratis EnergieBox heeft een waarde van 25,-. Onlangs heeft wethouder Kees Diepeveen de honderste EnergieBox overhandigd aan de heer B.J. Bakker aan de Meeuwenlaan (foto).

Het advies wordt ook op papier gezet, zodat u het rustig kunt nalezen. In dit advies staat op welke manieren u energie kunt besparen en hoeveel u hiermee bespaart.

Het advies is geheel vrijblijvend; u bent dus niets verplicht. Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Omdat de prijzen voor gas en elektra blijven stijgen is energiebesparing extra aantrekkelijk.