Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 19 oktober

BERGEN OP ZOOM, 19 oktober 2005

Politie neemt aangifte op van diefstal rollator
STEENBERGEN: Op maandag 17 oktober is er tussen 14.00 uur en 16.00 uur op de Molenweg een rollator gestolen. De rollator stond in het trappenhuis van een flatgebouw. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Politie retourneert gestolen luchtbuks
HOOGERHEIDE: De politie meldde gisteren dat er bij een insluiping in een woning aan de Antwerpsestraatweg een luchtbuks is gestolen. Een buurtbewoner heeft de buks een paar straten verderop teruggevonden. Hij meldde zijn vondst bij de politie en deze haalde de buks op. Hij zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Politie treft hennepkwekerij aan
BERGEN OP ZOOM: De politie trof op dinsdag 18 oktober een hennepkwekerij aan in de schuur van een woning aan de Willem van Oranjestraat. De politie trof 45 planten aan en ruim 1700 gram hennep. De planten, de drugs en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De 38-jarige eigenaresse van de kwekerij is gehoord. De politie zal proces-verbaal tegen haar opmaken.

Winkelpersoneel houdt dievegge aan
BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Arnoldus Asselbergsstraat hield op dinsdag 18 oktober een 47-jarige Litouwse aan voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde twee truien en een blouse te ontvreemden. Toen de vrouw de detectiepoorten passeerde traden deze in werking. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw ontkende de diefstal en is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt twee jongemannen aan in bezit van gestolen snorfiets SINT WILLEBRORD: De politie hield op dinsdag 18 oktober op de Dorpsstraat twee jongens van 13 en 14 jaar uit Sint Willebrord aan. De twee reden op een snorfiets. Dit is gezien de leeftijd van het tweetal niet toegestaan. De jongens vertelden de snorfiets te hebben gevonden. Onderzoek wees uit dat de snorfiets in de nacht van maandag 17 oktober op dinsdag 18 oktober werd gestolen aan de Vinkenstraat te Sint Willebrord. De politie deed onder andere een buurtonderzoek, maar hierbij kon men de identiteit van de dief niet achterhalen. De snorfiets is geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Bij aanhouding bleek dat de 13-jarige verdachte een vlindermes bij zich had. De politie nam het mes is in beslag. De 13-jarige jongen kreeg een bekeuring voor wapenbezit en het rijden op de snorfiets. Hierna is het tweetal in vrijheid gesteld.

Politie controleert op snelheid
OUD GASTEL: De politie hield op dinsdag 18 oktober een snelheidscontrole aan de Provinciale weg. Tussen 10.20 uur en 15.50 uur passeerden 2289 passanten de controle. Hiervan waren er 57 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

Politie neemt aangifte op van oplichting bejaarde vrouw ROOSENDAAL: Op maandag 17 oktober heeft een onbekende man een 87-jarige bewoonster van een pand aan de Genestetlaan opgelicht. De man heeft door middel van de babbeltruc de vrouw een bankpasje en pincode afhandig gemaakt. Na vertrek van de man vertouwde de vrouw het niet. Het bleek dat de dader al een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening had gepind. Gisteren berichtte de politie ook al over een dergelijke oplichting. De politie waarschuwt voor onbekende personen die aanbellen en zich voordoen als medewerkers van
overheidsinstanties, een bank of energiebedrijf. Vraag ALTIJD om een legitimatie en bekijk deze goed. Geef NOOIT persoonlijke papieren,
-pasjes of -codes af.

Politie vindt uitgebrande auto
ROOSENDAAL: Op dinsdag 18 oktober kreeg de politie om 21.45 uur melding van een autobrand aan de Ettensweg. Hier trof de politie een volledig uitgebrande bestelbus aan. De auto bleek tussen maandag 17 oktober 21.00 uur en dinsdag 18 oktober 06.00 uur gestolen te zijn in Zuidland. De auto is getakeld. De politie heeft de eigenaar van het voertuig in kennis gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak
ROOSENDAAL: Onbekenden braken in de nacht van dinsdag 18 oktober op woensdag 19 oktober in in een woning aan de van Effenlaan. Men heeft aan de achterzijde van de woning een raam geforceerd dat op de ventilatiestand stond. Het pand is helemaal doorzocht. De daders hebben onder andere een portemonnee gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie is op zoek naar getuigen fietsendiefstal
ROOSENDAAL: Op dinsdag 18 oktober zat een 46-jarige vrouw in de woonkamer van haar huis aan de Staringlaan. Omstreeks 13.30 uur zag de vrouw hoe drie mannen haar fiets wegnamen. De fiets stond afgesloten aan de voorzijde van haar huis. De eigenaresse van de fiets rende achter de mannen aan in de richting van de Potgieterlaan. De mannen droegen de fiets met zijn drieën en lieten deze op een gegeven moment vallen. De fiets raakte door de val beschadigd. De mannen zijn via een steegje richting de Busken Huetlaan gevlucht. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg