Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

26-09-2005

WetenWeek 2005: 'Ken je krachten!'
Dit jaar wordt de WetenWeek gehouden van 19 tot en met 26 oktober. Universiteiten, bedrijven, musea en diverse kennisinstellingen presenteren zich dan weer aan het Nederlandse publiek met lezingen, demonstraties, rondleidingen, proefjes, workshops en nog veel meer. Er zijn vaak speciale programma's voor kinderen. Het thema van de Week is dit jaar 'Ken je krachten!'

21-22 oktober 2005
WetenWeek 2005: Wie zijn de krachtpatsers van de zee? Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), Yerseke Ontdek een zee van krachten bij het NIOO in Yerseke: met snelle schelpen, potige planten en krachtige krabben. En wat leeft er nog meer in de Oosterschelde? In plaats van sterk kun je natuurlijk ook slim zijn ... zoals een kleine alg.

21 oktober 2005
WetenWeek 2005: Techniek in de Nederlandse koloniën Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW), Leiden
Tentoonstelling met inleidingen over Techniek in de Nederlandse koloniën, met name Indonesië en Suriname

23 oktober 2005
WetenWeek 2005: Neurogeneratie en neuronal reactivatie Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek (NIH-KNAW), Amsterdam Lezingen over regeneratie van het zenuwstelsel na beschadigingen en over mogelijke reactivatie van neuronen bij neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.

23 oktober 2005
WetenWeek 2005: Sterktes en zwaktes van onze ogen Interuniversitair Oogheelkundig Instituut (IOI-KNAW), Amsterdam Als je dacht dat je ogen je nooit bedriegen, dan heb je het mis! Er zijn vele zwaktes, waar je niets van merkt. Dat komt door de kracht van de visuele informatieverwerking in netvlies en hersenen. Wil je weten hoe dat zit? Wij laten je zien wat de sterktes zwaktes van ogen zijn.

Voor meer informatie zie www.wetenweek.nl