Gemeente Veendam


Think respect

Publicatiedatum: 07 oktober 2005

Think Respect, Links Rechts waar sta jij : Het Veendammer Jeugddebat 2005

Op 19 oktober as. organiseert Compaen samen met de gemeente Veendam en de scholen-gemeenschappen Winkler Prins en Ubbo Emmius:

Het Veendammer Jeugddebat 2005

Het debat begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Raadzaal van Veendam. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. Doel van het debat is om jongeren van diverse pluimage met elkaar, en met de politiek, in contact te brengen. Het thema van deze avond is: 'Think Respect, Links Rechts waar sta jij?'

De opzet van het debat vindt plaats volgens de setting van het succesvolle VARA-programma 'Het Lagerhuis'. Enige uitzondering is dat in Veendam ook het publiek kan mee discussiëren. Aan de hand van verschillende stellingen gaan twee groepen jongeren gedurende tien minuten met elkaar in debat. Na deze tien minuten heeft het publiek nog vijf minuten tijd om te reageren op het gezegde. Als extra stimulans voor de jonge debaters worden ze ondersteund door verschillende Veendammer raadsleden. Deze nemen ook deel aan het debat. Twee 'echte' debaters demonstreren voor aanvang van het debat hoe het debatteren daadwerkelijk gaat. Eén daar van is in elk geval Thijs Berman, europarlementariër voor de PvdA. Gespreksleider van de avond ("onze" Paul Witteman) is gemeente-secretaris Eric van Oosterhout. Scholieren die tijdens het debat de beste argumenten op tafel leggen maken kans op een trofee. Deze wordt toegekend door een jury bestaande uit burgemeester Meijerman en docenten van beide scholengemeenschappen. Wij hopen u de 19e te mogen begroeten.