Gemeente Heerhugowaard


Meedenken over groen

De gemeente zoekt mensen die namens hun wijk in een klankbordgroep over het beheer van groen zitting willen nemen.

Medewerkers Stadsbedrijf aan het werk

De gemeente is bezig met het maken van een nieuw plan voor het beheren van het groen in de gemeente. Om de ideeën en inzichten van inwoners te betrekken bij de totstandkoming van het plan, wil de gemeente in gesprek gaan met een klankbordgroep. De gemeente zoekt nog mensen die namens hun wijk in deze klankbordgroep zitting willen nemen.

De klankbordgroep gaat twee of drie keer in gesprek met enkele vakmensen van de gemeente. De eerste bijeenkomst is op woensdag 19 oktober van 17.30 tot 21.30 uur. Opgeven kan bij: m.hoosbeek@heerhugowaard.nl of m.bekkers@heerhugowaard.nl.

Groenbeheerplan
De gemeente Heerhugowaard heeft een visie op het groen in de gemeente, deze wordt verwoord in het groenstructuurplan. Om het groen ook daadwerkelijk volgens die visie vorm te geven en te beheren, is er het groenbeheerplan. Hierin wordt beschreven wat er gebeurt op het gebied van groenbeheer voor zowel de korte termijn (één jaar) als de middellange termijn (vijf jaar). Daarbij kan gedacht worden aan zaken als: is dit wel het juiste groen op de juiste plaats? Of hoe maaien we het gras binnen de gemeente? Waar moet vaker gemaaid worden omdat het netjes moet blijven en waar juist minder vaak omdat we daar een natuurlijke ontwikkeling van groen wensen? Maar ook de manier waarop de gemeente omgaat met snoeien, komt bijvoorbeeld aan de orde.

12-10-2005