Uitnodiging Altus conferentie 'Police Accountability'

Nederlands politie instituut

Uitnodiging aan de media.

Op woensdag 19 oktober zal Nick Hardwick, hoofd van de Britse 'Independent Police Complaints Commission' (IPCC) een openingsspeech houden tijdens de Altus conferentie 'Police Accountability and the Quality of Oversight'. Nick Hardwick leidt op dit moment het onderzoek naar de dood van de Braziliaan Jean Charles de Menezes die afgelopen juli door de Londense politie werd doodgeschoten.

Altus organiseert in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Internationale Politie Samenwerking (NCIPS) deze 3-daagse internationale bijeenkomst waaraan politici, politie, media en academici uit meer dan 12 landen uit 5 continenten deelnemen. Zij houden zich vanuit verschillende invalshoeken bezig met controle op de politie. De conferentie beoogt door het delen van internationale kennis en ervaring bij te dragen aan de kwaliteit van het toezicht op de politie.

U wordt uitgenodigd de openingssessie bij te wonen op woensdag 19 oktober a.s. tussen 9:00 en 10.30 uur in de Van Cleffenszaal op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag.

Wanneer u de sessie wenst bij te wonen, kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 12:00 uur op dinsdag 18 oktober via e-mailadres emathon@altus.org.

Voor informatie:

Emmalyne Mathon, persvoorlichter Altus Global Alliance
Telefoon: 070 345 35 45 of 06 27 385 954
www.altus.org

Programma opening conferentie:
Woensdag 19 oktober 2005, 9:00-10:30

Julita Lemgruber, Directeur CESeC, Center for Studies on Public Security and Citizenship. Voormalig
Politie Ombudsman van de staat Rio de Janeiro (Brazilië)

Chris Stone, Voorzitter en oprichter Altus Global Alliance, Criminologie Professor, Harvard University (VS)

Nick Hardwick, Hoofd Independent Police Complaints Commission (VK)

Over Altus Global Alliance:
Altus is een alliantie die op alle continenten actief is en zich vanuit een multiculturele benadering inzet voor de verbetering van rechtssystemen en openbare veiligheid. De alliantie is in april 2004 gevormd door zes bestaande non-gouvernementele organisaties en universitaire centra. Altus staat voor een grotere rol voor de samenleving bij het verbeteren van rechtssystemen.

Altus richt zich specifiek op 'police accountability' en de kwaliteit van het toezicht op de politie. In dit opzicht vormt Altus wereldwijd een bron van kennis voor regeringen, politieleiders, wetgevers, journalisten, mensenrechtenactivisten en burgers, die zich bezighouden met een effectieve controle op de politie.