Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Datum: 13 oktober 2005

Aan de redactie,

De organisatie van Friesland Vaart 2006 verloopt volgens planning. Dat betekent dat de plannen klaarliggen en de uitwerkingsfase nu aanbreekt. Op woensdag 19 oktober aanstaande presenteert het bestuur van de Stichting Friesland Vaart de plannen zoals die, onder meer door de gastgemeenten aan de te varen route, worden verzorgd. Ook zal het grootse spektakel worden toegelicht en zullen de hoofdsponsoren bekend worden gemaakt.

Programma

11.30 uur Ontvangst
11.40 uur Korte toelichting stand van zaken en bekendmaking van de hoofdsponsoren door de voorzitter Jos Pâques 11.50 uur Presentatie van het culturele programma door Pieter Verhoeff / IdtV 12.05 uur Toelichting op plannen gemeenten, de vaarroute en samenwerkings-verbanden door de projectleider van Friesland Vaart, Hilda Boesjes-Beljon 12.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

Datum : 19 oktober 2005, 11.30 uur
Plaats : Aquaverium, de Finnen 1, Grou

Het bestuur van Friesland Vaart én de betrokken gemeenten stellen uw aanwezigheid enorm op prijs. Mocht u echter niet in de gelegenheid zijn om deze bijeenkomt bij te wonen, laat het ons dan even weten. Wij sturen u dan graag een persmap toe.

Wat is 'Friesland Vaart'?
Friesland Vaart vindt eens in de vier jaar plaats en is een vijfdaags, provinciebreed, watergebonden spektakel met veel culturele aspecten. In 1998 was de eerste succesvolle 'Friesland Vaart', waaraan door honderden boten werd deelgenomen. In 2002 werd het evenement verder geprofessionaliseerd en het deelnemersaantal steeg. In 2006 wordt er langs twee routes door heel Fryslân gevaren en vele steden en dorpen worden aangedaan. In die plaatsen worden door de betrokken gemeenten bijzondere evenementen georganiseerd. Halverwege, bij het rendez-vous van de beide vloten zal een spectaculaire manifestatie plaatsvinden.

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze persbijeenkomst.

Voor meer informatie kunt u onze site - www.frieslandvaart.nl - raadplegen of contact opnemen met het projectbureau, tel. 0566 629905


---- --