Pharming Group N.V


Pharming Presenteert Resultaten Humaan Lactoferrine Tijdens Internationale Conferentie ...

Leiden, 19 oktober, 2005. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. (Pharming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag resultaten bekend van drie studies die aantonen dat Pharmings humaan lactoferrine (rhLF) veilig kan worden geacht voor gebruik in voedingsproducten. Dr. Bertjan Ziere, Senior Director bij Pharming, presenteerde de resultaten tijdens de VIIe Internationale Conferentie over Lactoferrine (16-19 oktober, 2005) in Honolulu, Hawaï.

Pharming heeft een groot aantal studies verricht om de veiligheid van haar humaan lactoferrine te evalueren in overeenstemming met de Amerikaanse regulatoire richtlijnen voor GRAS (Generally Recognized as Safe of Algemeen Beschouwd als Veilig) registratie. Uit toxiciteitsstudies blijkt dat rhLF zonder bijwerkingen in grote hoeveelheden kan worden geconsumeerd. Bovendien werden resultaten van genotoxiciteitstesten gepresenteerd, die aantonen dat rhLF geen schade aan cellen of aan DNA binnen cellen veroorzaakt. Verder toonden allergeniciteitstesten aan dat rhLF niet irritereert.

We zijn verheugd deze positieve resultaten met rhLF aan te kunnen kondigen op deze hoog aangeschreven conferentie over lactoferrine, zei Dr. Frans de Loos, Director van het lactoferrine project bij Pharming. De gegevens uit deze studies zullen de kern vormen van onze aanvraag bij de Amerikaanse FDA voor het gebruik van rhLF als een GRAS product in voedingsproducten.

Pharming bereidt een aanvraag voor ter registratie van humaan lactoferrine als product met GRAS status. Onlangs is Pharming een overeenkomst met AgResearch aangegaan voor de ontwikkeling van rhLF. Pharming streeft naar andere overeenkomsten om rhLF te commercialiseren als een voedingsproduct.

Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een ver ontwikkelingsstadium - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

(C) 2005 Pharming Group N.V.

Last site update: 26 August 2005