Binck NV

Amsterdam, 19 oktober 2005

Voorafgaand aan de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van vandaag om 15.00 uur, maakt Binck N.V. hierbij het volgende bekend:


· Positieve ontwikkeling zet zich voort

· André Teeuw draagt voorzitterschap over
· Aandeel ex dividend op 21 oktober 2005

De positieve ontwikkeling van het netto resultaat van Binck N.V. heeft zich na de op 5 augustus jl. gepubliceerde halfjaarcijfers voortgezet. Kernactiviteit Retail levert onveranderd de grootste bijdrage aan het resultaat. Op basis van de goede resultaten tot nu toe, verwacht Binck N.V. ­ bij gelijkblijvende marktomstandigheden
- ook een zeer goed tweede halfjaar.

Positieve ontwikkelingen
Teneinde het groeitempo van het klantenbestand binnen Retail hoog te houden, wordt het prijs- en kwaliteitsniveau van de dienstverlening voortdurend geoptimaliseerd. Zo zijn in het derde kwartaal diverse nieuwe functionaliteiten aan de producten toegevoegd en is gekozen voor een nieuwe en lagere tariefstructuur.

Het aantal klanten steeg sinds het begin van dit jaar van bijna 20.000 naar nu ruim 30.000. Het toevertrouwde vermogen steeg in dezelfde periode van 0,74 miljard naar 1,34 miljard.

De resultaten van de business unit Trading ontwikkelen zich evenals in het eerste halfjaar positief, terwijl de business unit Wholesale nog niet positief bijdraagt.

Meer gedetailleerde cijfers zullen worden bekend gemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers op dinsdag 31 januari 2006. Om een beter beeld van de ontwikkeling van de onderneming te geven zal Binck met ingang van volgend jaar haar resultaten op kwartaalbasis publiceren.

Overdracht voorzitterschap
Bij deze gelegenheid deelt de Raad van Commissarissen mee dat de heer Teeuw, met haar instemming, besloten heeft om, nu het proces van overname, integratie en reorganisatie sneller dan verwacht voltooid is, per 1 januari 2006 terug te willen treden als statutair directeur en CEO van Binck N.V. Hoewel de Raad van Commissarissen en de directie het betreuren dat de heer Teeuw zijn tweede termijn, zoals aangegeven op de algemene vergadering van aandeelhouders van 21 april jl., niet vol maakt, zijn zij zeer verheugd hem bereid te hebben gevonden zijn ervaring en kennis van de onderneming beschikbaar te blijven stellen door tot 1 mei 2007 (resp. voor de komende anderhalf jaar) als adviseur van de Directie en Raad van

Pagina 1 van 3

Commissarissen aan de vennootschap verbonden te blijven. In deze hoedanigheid zal hij met name betrokken zijn bij aangelegenheden van strategische aard.

Vanaf 1 januari 2006 zal de heer Schaap het voorzitterschap van de directie overnemen van de heer Teeuw. De heer Bagijn zal onveranderd leiding blijven geven aan de retail activiteiten.

Met de heer Teeuw is een arbeidsovereenkomst gesloten voor de periode 1 oktober 2005 tot 1 januari 2006. Het aan hem te betalen salaris bedraagt onveranderd 300.000 op jaarbasis. Voor de genoemde periode geldt een variabele beloning conform het bezoldigingsbeleid zoals vastgesteld tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van 21 april jl. Met de heer Teeuw zijn geen pensioenafspraken gemaakt en is geen afvloeiingsregeling overeengekomen.

André Teeuw, CEO
"Ik ben blij dat de transformatie van effectenhandelshuis (AOT) naar technologie gedreven broker (Binck) zo succesvol is verlopen en ben van mening dat voor de toekomst de leiding van de onderneming bij Thierry Schaap en Kalo Bagijn in uitstekende handen blijft. Ik kijk er dan ook naar uit om de samenwerking met hen, zij het in een andere hoedanigheid, voort te zetten.

Dividend
Zoals bij de halfjaarcijfers bekend gemaakt, is Binck N.V. voornemens om een interim dividend van 0,06 uit te keren. Behoudens goedkeuring door aandeelhouders tijdens de buitengewone vergadering van vandaag, zal het aandeel op 21 oktober aanstaande ex dividend gaan. Het dividend zal op 2 november aanstaande worden betaald.

België
Zoals eerder gemeld is Binck van plan om de Belgische markt te betreden. De voorbereidingen hiervoor liggen op schema zodat de activiteiten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2006 van start kunnen gaan. Nadere details hierover zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.

Buitengewone aandeelhoudersvergadering
De stukken voor de vergadering van vandaag staan gepubliceerd op de website van de onderneming (www.binck.com).

Informatie over Binck N.V.

Binck levert diensten op het gebied van effecten en derivaten aan verschillende soorten beleggers. De activiteiten vinden plaats binnen drie business units, te weten `Retail', `Wholesale' en `Trading'.

Binnen de business unit Retail treedt BinckBank op als internetbroker voor particuliere beleggers. Daarnaast richt BinckBank zich op externe zelfstandige vermogensbeheerders en commissionairs, met bancaire dienstverlening en executie van effectenorders.

De business unit Wholesale bemiddelt in effecten- en derivatentransacties ten behoeve van binnen- en buitenlandse institutionele beleggers en effectenhuizen.

Pagina 2 van 3

De business unit Trading bestaat uit een aantal dochtermaatschappijen in binnen en buitenland. Binnen deze werkmaatschappijen vindt handel voor eigen rekening plaats in aandelen, obligaties en derivaten.

Binck N.V. heeft een beursnotering aan Euronext Amsterdam

Voor nadere informatie:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 ­ 531 71114
jvanstaveren@binck.nl

Binck N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Pagina 3 van 3