Politie Amsterdam-Amstelland

Jeugdige straatrover op straat herkend
17-10-2005. Zaterdagmiddag werd een 15-jarige straatrover door agenten herkend en ingerekend. De jongen had op 1 oktober met geweld een 78-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. Met een buitgemaakte pinpas plunderde hij vervolgens haar rekening. De beelden van de beveiligingscamera van de geldautomaat deden hem uiteindelijk de das om. Agenten herkenden de jongeman toen zij hem tegenkwamen in Amsterdam-Oost. Hij werd ingerekend en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.
Twee gewonden na flinke aanrijding
18-10-2005. Maandagmiddag rond vier uur botsten op de Mauritskade twee personenauto's tegen elkaar. Een bestuurder raakte vlak voor de tunnel onder het Weesperplein vermoedelijk de macht over het stuur kwijt. Hij raakte een lantaarnpaal tussen de rijbanen, vloog verder naar links en knalde bovenop een tegenligger die uit de tunnel kwam. Beide automobilisten raakten gewond, van wie een zwaar. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De traumaheli werd ingezet en het slachtoffer werd onder begeleiding van politiemotoren naar een ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk informatie hebben over een donkere auto die vlak bij de auto reed die de aanrijding veroorzaakte.

---

Verkeerstwist ontaardt bijna in steekpartij

17-10-2005. Maandagochtend rond half twaalf ontstond er een ernstige confrontatie tussen een man die een hogedrukreiniger verplaatste via het fietspad, en een 48-jarige fietser die zich daaraan ergerde. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de fietser afstapte en zijn opponent met een schroevendraaier bedreigde. Het slachtoffer deed zijn best om zijn belager van zich af te houden. Een omstander schoot hem te hulp. Samen konden ze de geweldpleger, die een tweede schroevendraaier had gepakt, naar de grond brengen. Een politieman in burger kon snel assisteren en wist de agressieve man de handboeien om te doen. De verdachte is in verzekering gesteld en aan de recherche overgedragen.
(020) 559 24 08
Granaathuls aangeboden op Internet
18-10-2005. Maandagavond rond zes uur werd een 15-jarige jongen aangehouden in verband met het bezit van onderdelen van munitie. De verdachte werd getraceerd omdat hij op een internetsite de spullen te koop had aangeboden. De goederen die hij op een rommelmarkt had aangeschaft wilde hij via een veilingsite verkopen. De spullen, waaronder een granaathuls, werden in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden.
Uw mening telt
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.