Permira en KKR ronden de overname van SBS Broadcasting S.A. af

Sbs broadcasting

Dit is de vertaling van het eerder verstuurde Engelse bericht.

Permira en KKR ronden de overname van SBS Broadcasting S.A. af

LUXEMBURG, October 19/PRNewswire/ --


- Markus Tellenbach behoudt de leiding over SBS als Chief Executive Officer


- raad van bestuur aangesteld voor nieuw bedrijf

SBS Broadcasting S.A. (nasdaq: SBTV) en PKS Media S.à.r.l, een bedrijf beheerd door fondsen geadviseerd door twee toonaangevende investeringsmaatschappijen, Permira en KKR, hebben vandaag aangekondigd dat PKS Media de al eerder aangekondigde overname van vrijwel alle bezittingen van SBS heeft afgerond. PKS Media zal verder gaan onder de naam SBS Broadcasting S.à.r.l.

Markus Tellenbach zal aanblijven als Chief Executive Officer. Dhr.

Tellenbach zal aangesteld worden in de raad van bestuur van de nieuwe houdstermaatschappij voor de SBS-groep, samen met Harry Evans Sloan, voormalig executive chairman van SBS, en Jürgen von Schwerin, die zal aanblijven als Chief

Financial Officer. In de nieuwe raad nemen de volgende personen plaats: Lord Hollick, een directeur van KKR, als voorzitter, Götz Mäuser, een partner van Permira, als vice-voorzitter, Arnold Bahlmann, voormalig lid van het bestuur van Bertelsmann en adviseur voor Permira, Katrin Wehr-Seiter van Permira en Johannes Huth en Dominic Murphy van KKR.

SBS Broadcasting S.A., de voormalige houdstermaatschappij die de nieuwe naam 'TVSL, société anonyme' zal dragen, gaat nu in liquidatie en de opbrengsten van de verkoop van de bezittingen en bepaalde overige bedragen zullen worden uitgekeerd aan de aandeelhouders en optiehouders van SBS.

De registratiedatum voor de liquidatie-uitkering is de datum van de overname, 18 oktober 2005. Iedere aandeelhouder van het voormalige SBS heeft op de registratiedatum recht op uitbetaling van de liquidatie-uitkering, die naar verwachting op of rond 8 november 2005 zal plaatsvinden. Gebaseerd op de factoren zoals omschreven in de aandeelhouderscirculaire van 1 september 2005, zal de liquidatie-uitkering ongeveer 46 euro per aandeel bedragen.

Voor het gemak van aandeelhouders zal TVSL (het voormalige SBS) iedere aandeelhouder van het voormalige SBS op de registratiedatum de mogelijkheid bieden te kiezen voor het equivalent in Amerikaanse dollars in contanten van het eurobedrag van de liquidatie-uitkering. Voor aandeelhouders die hiervoor kiezen zal het eurobedrag worden omgerekend in Amerikaanse dollars tegen de marktprijs verkregen door TVSL (nettobedrag van de kosten van de omrekening van euro's naar Amerikaanse dollars).

Harry Evans Sloan, oprichter en voormalig executive chairman van

SBS, zei: 'De overname van SBS door fondsen geadviseerd door Permira en KKR is een zeer aantrekkelijke transactie voor onze aandeelhouders. Het was tot mijn genoegen dat ik SBS sinds de oprichting van het bedrijf in 1990 heb geleid, en ik verheug me op de samenwerking met Permira, KKR en mijn collega en vriend Markus Tellenbach, een van de grootste leiders waarmee ik het genoegen had samen te werken. Ik wil de werknemers van SBS, die zoveel hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf, bedanken.'

Dhr. Sloan concludeerde: 'De overname is de bekrachtiging door Permira en KKR, twee van 's werelds toonaangevende investeringsmaatschappijen, van SBS, het bedrijfsmodel en de groeistrategie en een aanmoediging wat betreft het toekomstige succes van SBS.'

Markus Tellenbach, Chief Executive Officer van SBS, merkte op: 'Ik ben zeer verheugd over het feit dat SBS is uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven van Europa. Harry Sloan en de raad van bestuur van SBS hebben mij en de rest van het managementteam de benodigde steun geboden om SBS te transformeren.'

Dhr. Tellenbach zei bovendien: 'Ik verheug me op de samenwerking met

Permira, KKR, de nieuwe raad van bestuur en het SBS managementteam ten behoeve van de uitbreiding en de diversificatie van onze aanwezigheid in Europa en de voortdurende groei van SBS. Ik ben zeer verheugd dat Lord Hollick, een erkend leider in de branche, heeft toegestemd de rol van voorzitter op zich te nemen.'

Permira en KKR meldden dat ze zeer tevreden zijn met de overname en dat ze ervan overtuigd zijn dat het succes van SBS onder leiding van Markus Tellenbach zal worden voortgezet.

De Deutsche Bank trad op als financieel adviseur voor de speciale commissie van SBS die de onderhandelingen met betrekking tot de transactie heeft gevoerd, en Sullivan & Cromwell LLP en Arendt & Medernach traden op als juridische adviseurs van de commissie. Lehman Brothers trad op als financieel adviseur van Permira en KKR, en Freshfields Bruckhaus Deringer en Simpson Thacher & Bartlett LLP als hun juridische adviseurs. Barclays Capital, Lehman Brothers en Royal Bank of Scotland voorzagen in de schuldfinanciering voor de transactie.

Op de toekomst gerichte verklaringen

De verklaringen in dit persbericht betreffende de timing en het verwachte bedrag van de liquidatie-uitkering zijn op de toekomst gericht. De timing en het bedrag van de liquidatie-uitkering kunnen veranderen. Voor verdere informatie betreffende factoren die de timing en het bedrag van de uitkering aan de aandeelhouders en de optiehouders kunnen beïnvloeden kunt u de aandeelhouderscirculaire raadplegen; deze is beschikbaar op de website van SBS op www.sbsbroadcasting.com.

Over SBS Broadcasting

SBS is een Europees commercieel televisie- en radio-omroepbedrijf met ondernemingen in West- en Centraal-Europa. Landen waar SBS momenteel uitzendt zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden.

Over Permira

Permira is een vooraanstaande, Europese investeringsmaatschappij. Permira treedt op als adviseur van de 18 Permira-fondsen met een totale omvang van ongeveer EUR 11 miljard, en die sinds 1985 zijn opgehaald. Deze fondsen werden geïnvesteerd in meer dan 260 transacties in 15 verschillende landen, in bedrijven in uiteenlopende sectoren en regio's en in alle stadia van de levenscyclus van bedrijven. Voor meer informatie over Permira, ga naar: www.permira.com.

Over KKR

KKR is een van 's werelds oudste en meest ervaren particuliere investeringsbedrijven gespecialiseerd in bedrijfsovernames. Het bedrijf heeft kantoren in New York, Menlo Park, Londen, Parijs en Hong Kong. Gedurende de afgelopen 29 jaar werden fondsen geadviseerd door KKR geïnvesteerd in meer dan 130 transacties met een totale financiering van meer dan US$ 162 miljard. Voor meer informatie over KKR, ga naar: www.kkr.com.

www.sbsbroadcasting.com

Source: SBS Broadcasting

Voor SBS Broadcasting: Investeerders: Mike Smargiassi /Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel: +212-986-6667. Pers: Jeff Pryor, Pryor & Associates, Tel: +818-338-3555. Voor Permira en KKR: Pers: James Leviton/Melanie Gerlis, Finsbury, Tel: +44-207-251-3801