Ingezonden persbericht


Nieuwe Adaptec SATA II 4- en 8-poorts RAID Controllers voor kosteneffectieve en betrouwbare storage

Eerste SATA II RAID-on-Chip Controllers op de markt met geavanceerde databeveiliging voor maximale fouttolerantie

Londen - Verenigd Koninkrijk, 19 oktober 2005 - Adaptec (Nasdaq: ADPT), leverancier van storage-oplossingen, introduceert een nieuwe reeks RAID Controllers voor zijn Serial ATA-producten (SATA). De nieuwe Adaptec Serial ATA II RAID 2420SA en de Adaptec Serial ATA II 2820SA zijn de eerste SATA II RAID-on-Chip-oplossingen (RoC) die op de markt beschikbaar zijn. Deze nieuwe controllers bieden maximale prestaties met een kosteneffectiviteit die te vergelijken is met die van producten op basis van een losse processor en I/O controller.

De nieuwe Adaptec SATA II controllers verhogen het niveau van databescherming met een optionele software-upgrade, inclusief unieke ondersteuning voor array snapshots. Dit vereenvoudigt de backup van 'block' data en biedt geavanceerde RAID-mogelijkheden, zoals Dual Drive Failure Protection (RAID 6 alleen voor Adaptec 2820SA) voor bescherming tegen gelijktijdige fouten op maximaal twee drives.

Beide controllers ondersteunen standaard SATA II-opties, zoals Native Command Queuing (NCQ) voor de optimale uitvoering van commando's. Verder zijn er nog diverse optionele mogelijkheden die eenvoudig en op elk moment toegevoegd kunnen worden via een licentie voor de Advanced Data Protection Suite van Adaptec. Deze suite is uitgerust met de Adaptec RAID 6-technologie (alleen voor de Adaptec 2820SA) waarvoor een patent is aangevraagd. Verder ondersteunt de suite Hot Space (RAID 5EE) en Striped Mirror (RAID 1E). Snapshot Backup maakt het mogelijk om op een bepaald moment in de tijd een kopie te maken van opgeslagen data op een interne of externe array. Dit verbetert de backup-activiteiten van een bedrijf. Met de Copyback Hot Spare-functie kunnen beheerders een drive-locatie aanwijzen als zogenaamde 'hot spare'. Na herstel van een fout in een drive migreert de controller automatisch naar de originele configuratie.

"Adaptec blijft producten ontwikkelen op basis van de seriële architectuur om klanten oplossingen te leveren, die steeds beter presteren en kosteneffectiever zijn. Oplossingen waar klanten op kunnen vertrouwen bij de bescherming van hun bedrijfskritische data", zegt Tom Connolly, Vice-President Marketing van de Data Protection Solutions Group van Adaptec. "De Adaptec Serial ATA II RAID 2420SA en de Adaptec Serial ATA II 2820SA zijn de eerste controllers in een reeks nieuwe producten die we vóór het eind van 2005 introduceren. Dat onderstreept ons streven om geavanceerde databescherming te bieden, die meegroeit met de behoeften van onze klanten."

De Adaptec Serial ATA II RAID 2420SA is een 8-poorts SATA II RAID Controller voor werkstations en servers met een 64-bit 133 MHz PCI-X host-interface die maximaal acht SATA of SATA II drives kan verbinden. De Adaptec Serial ATA II 2820SA bevat vier SATA II-poorten en is zeer geschikt voor servers met een hoge dichtheid en voor werkstations. Naast een geïntegreerde ROC ASIC bieden de kaarten standaard 128 MB (optioneel 256 MB) ECC-beschermde DDR DRAM en een optionele accu-unit. De in de praktijk bewezen Adaptec RAID Code (ARC) biedt meest betrouwbare databescherming met Adaptec Storage Manager(tm) voor centraal interface-beheer voor alle RAID-producten van Adaptec.

Adaptec PCI0X naar Serial ATA II RAID 2420SA en 2820SA bieden:


- SATA II ondersteunt Native Command Queuing (NCQ), 3 Gb/s per poort en SES2 enclosure management;


- koppeling met SATA of SATA II drives;


- 128 MB fixed memory (256 MB optioneel), inclusief ECC-bescherming;


- Adaptec AIC-8210 SATA II ROC;


- Adaptec Storage Manager-beheersoftware;


- ½ length full height form factor;


- Standard RAID-niveaus 0, 1, 10, 5, 50 en optioneel RAID-niveau 1E, 5EE, 6 en 60 (RAID 6 en 60 alleen met Adaptec 2820SA);


- optioneel Snapshot Backup en Copyback Hot Spare;


- hot swap, hot spares, Online Capacity Expansion, RAID Level Migration, Optimized Disk Utilization;


- optionele accumodule voor cache backup;


- ondersteunt Windows, Linux, Netware en FreeBSD.

De Adaptec 2420SA en 2820SA maken deel uit van de Adaptec SATA-producten met 0-, 2-, 4-, 8- en 16 poorts-modellen. De Adaptec 2420SA en 2820SA zijn compatible met Adaptec Serial-Attached SCSI (SAS) RAID Controllers die vóór eind 2005 gepland zijn. Daarom kunnen klanten die Adaptec SATA II controllers inzetten, eenvoudig upgraden naar Adaptec SAS controllers, of SATA drives hier naadloos aan koppelen. Adaptec biedt dus een eenvoudig upgradetraject waarmee klanten altijd kunnen overstappen naar Serial-Attached SCSI (SAS). Kijk voor meer informatie op www.adaptec.com. De Adaptec Serial ATA II RAID 2820SA is vanaf begin november 2005 verkrijgbaar bij distributeurs, en de Adaptec 2420SA vanaf december 2005. De producten zijn dan ook verkrijgbaar via de online store van Adaptec.

###

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storage-oplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en MKB-bedrijven wereldwijd in te zetten voor storage-connectiviteit, databescherming en netwerk-storage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index.